Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вигоди та витрати від реалізації проекту



Вигоди Витрати
1.. Кошти від продажу застарілих фондів. 2. Економія витрат завдяки заміні застарілих фондів. 3. Нові амортизаційні відрахування. 4. Пільги з оподаткування. 5. Додатковий доход, отриманий в результаті інвестування. 6. Ліквідаційна вартість нових ос­новних фондів. 1.. Витрати на придбання: містять ці­ну покупки й витрати, пов'язані з установленням та налагодженням. 2. Щорічні витрати на виробницт­во продукції (експлуатаційні ви­трати, пов'язані з роботою ново­го обладнання). 3. Збитки від втрати амортизацій­них відрахувань при продажу ос­новних фондів. 4. Податки на доходи від продажу застарілих фондів, а також зрос­тання податків у результаті підви­щення прибутковості підприєм­ства. 5. Втрата доходів від продажу за­старілих фондів. 6. Капітальний ремонт цього облад­нання.

2. Амортизація знижує податкові зобов'язання.

3. Амортизація — це не грошові затрати, тобто ніякі гроші не залишають фірму, вони зостаються на ній, і вона може використовувати ці гроші. Існує два варіанти врахування амортизації:

— за книгами бухгалтерського обліку, які передбачають рівномірне нарахування амортизації;

— для податкових цілей — форма амортизації прискорена. Це дає фірмі можливість знизити оподаткування доходу і, як наслідок, суму своєї заборгованості. Податкова сума дозволяє збільшити чисті доходи фірми.

Приклад: вирішується питання щодо купівлі устаткування. Термін його використання — 5 років. Вартість — 10 000 гривень. Амортизація рівномірна, залишкова вартість = 0, податок на доход — 40%.

У зарубіжній практиці існує ще один метод нарахування амортизації — метод урахування цілих значень років служби. За цим методом припускається, що обладнання використовується інтенсивніше або за перші роки служби, або за останні.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...