Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновки. Життєвий цикл проекту відображає розвиток проекту, від його підготовки до реалізації й експлуатації



Життєвий цикл проекту відображає розвиток проекту, від його підготовки до реалізації й експлуатації. Проходження всіх фаз і стадій проектного циклу є необхідною умовою будь-якого проекту. Ігнорування будь-якої фази чи стадії знижують якість підготовки проекту

В основі будь-якого проекту лежить необхідність задоволення потреб, тому на стадії ідентифікації формуються ідеї, котрі скеровані на розв'язання виниклих проблем незадоволеності. Після відсіву гірших варіантів ідей треба уточнити деталі, відібрати найкращі ідеї проекту, зробити попередній аналіз його здійснимості та перевірити відповідність цілей проекту можли­вості розв'язання цих проблем.

На стадії розробки проекту здійснюється його скринінг, про­вадиться детальний аналіз усіх аспектів — комерційного, техніч­ного, екологічного, соціального, інституційного, фінансового та економічного. На цій стадії розглядаються альтернативні підхо­ди розв'язання існуючих проблем, проте, завданням аналітиків є загальна оцінка проекту, а не детальне його подання.

Експертиза забезпечує ретельну зовнішню та внутрішню оцінку всіх аспектів та очікуваних наслідків проекту. На цьому етапі закладається основа для реалізації проекту.

Тільки ретельно підготовлений проект виноситься на стадію переговорів з потенційним інвестором чи кредитором. На цій стадії до нього можуть бути внесені корективи, зумовлені різ­ними інтересами сторін переговорів.

Реалізація проекту включає планування проекту, виконання робіт по проекту, а також контроль за їх виконанням.

Остання стадія проектного циклу — завершальна оцінка – необхідна для аналізу результатів проекту, з'ясування причин його успіху чи провалу.






Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 301 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...