Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз стану основних фондів



Аналіз стану основних фондів дозволяє помітити, що на сучасних промислових підприємствах постійно йде процес збільшення питомої потужності устаткування:

1) у обладнанні, машинах і агрегатах удосконалюються найбільш відповідальні деталі і вузли;

2) підвищуються основні параметри виробничих процесів (швидкість, тиск, температура);

3) механізуються й автоматизуються не тільки основні процеси й операції, але і допоміжні і транспортні операції, що нерідко стримують нормальний хід виробництва і використання устаткування; застарілі машини модернізуються і заміняються новими, більш зробленими.

Аналіз стану основних фондів припускає аналіз своєчасного монтажу устаткування, аналіз обґрунтованості обсягів і термінів планових ремонтів і резервів частини устаткування, що сприяє поліпшення використання основних засобів.

Стан основних фондів визначається наступними показниками і характеристиками:

коефіцієнтом придатності;

коефіцієнтом зносу;

порівнянням нормативних і фактичних показників термінів служби устаткування;

сумою зносу і залишкової вартості основних фондів;

характеристикою вікового складу окремих видів устаткування по наступним групах (за часом експлуатації) у залежності від термину:

до 5 років;

5-10 років;

10-15 років;

15-20 років;

характеристикою морального зносу устаткування.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 263 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...