Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Напрями аналізу ефективності



Основним напрямом аналізу для банку, його учасників і клієн­тів є аналіз його фінансово-господарської діяльності, а саме: аналіз банківських операцій — активних, пасивних, комісійно-посередницьких і власних. Дослідження слід почати з пасивних операцій, що характеризують джерела коштів і природу фінансових зв’язків банку, оскільки саме пасиви великою мірою визначають умови, форми і напрямки використання банківських ресурсів, тобто — склад і структуру активів.

Не менш важливим є і аналіз використання ресурсів банку за напрямками, на які цілі, в якому обсязі і кому вони надаються.

Аналіз фінансових результатів містить у собі аналіз банківських доходів і їх складових, видатків і складових елементів при-
бутку.

Аналіз фінансової стійкості — одна з вирішальних умов його існування та активної кредитно-розрахункової діяльності. Тому при аналізі фінансового стану банку необхідно:

а) охарактеризувати стан коштів банку;

б) проаналізувати фінансовий стан з погляду на короткострокову перспективу (ліквідність банку);

в) дати оцінку міцності та платоспроможності банку;

г) вивчити ступінь ризику активів банку.

Такі поняття, як міцність, платоспроможність, ліквідність — взаємозалежні й складають загальне поняття фінансової стійкості банку, тому їх вивчають комплексно.





Дата публикования: 2015-01-09; Прочитано: 177 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...