Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вступна частина. Сонечко. Діти, подивіться у віконце



Сонечко. Діти, подивіться у віконце. Яка сьогодні погода? Якщо на вулиці світить ясне сонечко, то й у всіх навколо чудовий настрій. А якщо погода похмура, то й на душі якось сумно. А давайте зараз ми створимо в нас у групі своє тепле сонечко. Для цього ми повинні стати в коло й міцно взятися за руки.

– Діти, подивіться, яке гарне сонечко у нас вийшло! Але щоб воно нас зігріло своїм теплом, давайте подивимося один на одного й подаруємо всім свою теплу веселу усмішку.

Термінологічна частина.

Вихователь розглядає з дітьми проблемну ситуацію. Діти, сьогодні до нас у гості прийшло мишеня Економік зі своїм другом маленьким зайченям. Річ у тому, що маленьке зайченя вирішило поміняти місце проживання й не знає, де йому краще оселитися, щоб було безпечно й тепло взимку. Мишеня Економік запропонувало йому такі варіанти житла: будка, вулик, курник, панцир, нора. Діти, давайте з вами поміркуємо. Який варіант більше всього підходить нашому зайченяті?

– А що ще, крім житла, необхідно зайчикові для життя? (Їжа, вода, повітря, тепло, безпека.)

– Діти, а як називається одним словом все те, чого потребує зайчик? (Потреби.)

Бесіда “Потреби тварин”. Діти, дійсно, у всіх тварин, як і в людей, є свої потреби у воді, житлі, повітрі, теплі, їжі. А зараз я загадаю вам загадку, а ви відгадайте, що це за тварина і назвете, які у неї є потреби.

Що за птах людей боїться.

Не літає високо, а співає “Ко-ко-ко”? (Півень.)

– Діти, давайте з вами визначимо, як змінюються потреби тварин із зміною пори року? Чи однакові потреби у тварин улітку й зимою? Чим вони відрізняються?

Вихователь розглядає з дітьми потреби рослин. Діти, сьогодні до нас прийшов лист від жителів країни рослин. Давайте зараз ми його прочитаємо.

(Вихователь зачитує лист рослин дітям.)

– Діти, давайте подумаємо. Які потреби є у рослин? (Вода, світло, тепло, земля.) А чи все необхідне є в нашому місті для життя рослин?

Фізкультурна хвилинка.

Ігрова апробація матеріалу.

Економічне лото “Нагодуй тварин”.

Правила гри. Вихователь пропонує дітям усно знайти слова, які позначають потреби певних тварин. Кожна дитина або група дітей отримує зображення тварини. Якщо названа потреба підходить – діти плескають у долоні.

Зображення: заєць, вовк, ведмідь, папуга, кішка. Перелік потреб: тепло, вода, морква, риба, мед, м’ясо, зерно, трава, житло, повітря, книги, світло.

Економічна майстерня “Будиночок для рибок”.

Правила гри. Вихователь пропонує дітям придумати модель будиночка для золотої рибки. Діти повинні вказати форму, колір будиночка, матеріал, з якого він виготовлений. Вихователь радить дітям використовувати підручні засоби.

Варіативна частина.

Робота над казками. Вихователь пропонує дітям пригадати казки, у яких йдеться про потреби тварин. (“Лисиця й заєць”, “Два жадібні ведмедики”.) Діти згадують, які саме потреби описуються в цих казках.

Зображення предметів. Дітям пропонуватися намалювати відповідь на лист жителям країни рослин. Діти зображають потреби рослин / тварин.

Зображення фантастичних предметів. Дітям пропонується намалювати рослину або тварину у якого немає потреб (робот).





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1012 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...