Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Небезпечні та шкідливі фактори, які діють на користувача ПК. Причини відхилень в здоров’ї користувача пк



Застосування комп’ютера, як свідчать медики-гігієністи України та інших країн світу тягне за собою ряд небезпек для здоров’я користувачів.

На думку багатьох вчених найбільш уразливими при роботі з ВДТ ПК є нервова, імунна, зорова, ендокринна, опорно-рухова та репродуктивна системи користувачів. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), Директиви Європейського союзу, Міжнародні стандарти ISO-9241 відносять комп’ютеризовані робочі місця до категорії небезпечних для стану здоров’я людини. У Німеччині робота на ПК віднесена до 10 найнебезпечніших професій для здоров’я людини.

Небезпечні та шкідливі фактори, що діють на користувача комп’ютера в процесі роботи наведені на схемі 1.

Дія цих небезпечних та шкідливих факторів призводить до порушення здоров’я. Причини відхилень в здоров’ї користувача ПК наведені на схемі 2.


ШУМ І

ВІБРАЦІЯ





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 375 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...