Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача №26



Страхова компанія “Гарант” планує перейти на систему заохочування страхових агентів від обсягів наданих страхових послуг кожним агентом. Передбачається виплачувати страховому агенту мінімальну заробітну плату (247 грн.) і відрядну заробітну плату в розмірі 20 % від суми наданих страхових послуг.

Завдання. Розрахувати середньомісячну заробітну плату та річну суму витрат на оплату праці 1 страхового агента при річному наданні ним послуг на суму 40 тис.грн.

Методичні рекомендації до виконання

самостійної роботи № 7.

План по персоналу. Модуль „План по персоналу” призначений для опису загальних (постійних) витрат на заробітну платню робітників підприємства.

Заповнення вкладки “План по персоналу”:

1. Вибрати вкладку “План по персоналу”;

2. Ознайомитись з вікном (Рис.23);

3. У вкладці „Управління” у верхній частині ввести назви посад працівників, їх кількість, заробітну платню; у нижній частині вказати періодичність виплат.

4.

Рис.23 Модуль ”План персоналу”

Так само заповнити вкладки: „Виробництво” та „Маркетинг”.

4.Натиснути „ОК”.

Тема 2.6. Методика розробки фінансового плану. Особливості складання розділу “Оцінка ризику та страхування”

З даної теми планується одна лекція та три практичних заняття. Підсумком вивчення теми є письмове опитування на практичному занятті та перевірка самостійної роботи № 8, 9.

Питання для самостійної підготовки

1. Планування джерел фінансування бізнес-проекту

2. Планування планів доходів та витрат. Визначення прибутків по проекту

3. Складання плану руху грошових коштів. Розробка балансового плану.

4. Інтегральні фінансові показники, що характеризують бізнес-проект

5. Визначення можливих видів ризику для даного проекту.

6. Розробка програми страхування та захисту від ризиків.

Тематика рефератів до теми 2.6:

1. Джерела інформації для складання фінансового плану.

2. Розрахунок точки беззбитковості.

3. Поняття ризику проекту. Види ризиків.

4. Організаційні міри щодо зменшення можливих наслідків визначених ризиків.

Література: 2; 3; 5; 6; 7; 8; 10.

Термінологічний словник

Основна мета розділу «Фінансовий план»– дати характеристику реального стану підприємства і спрогнозувати фінансові результати його діяльності з визначенням ефективності проекту.

Складові фінансового плану: план прибутків і збитків, план руху грошових коштів, прогнозний баланс, аналіз беззбитковості, стратегія фінансування, програма інвестицій.

Стратегія фінансування розробляється за такими напрямками: потреба в коштах для реалізації проекту; джерела і форма отримання грошових коштів;строки повного повернення коштів і доходи інвесторів від них;сума доходу від реалізації проекту.

Головною метою розділу «Страхування ризику»є знаходження зони найбільшого ризику, оцінка його ступеню, розробка і прийняття завчасних заходів для його зменшення, а в разі неможливості визначення способів зменшення збитків. Від ступеню розробки залежить довіра інвесторів, кредиторів і партнерів по бізнесу





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 195 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...