Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача №30



На момент початку проекту роботи з будівництва адміністративного будинку загальною вартістю 1000000 гривень виконані і профінансовані на 61%. Будівництво планується завершити за 6 місяців. Оплата робіт здійснюється 25 числа кожного другого місяця рівними частками. Яку суму в доларах США необхідно мати підприємству в момент початку проекту, щоб без додаткових запозичень розплатиться з будівельниками за умови, що курс долара складає 5,4 грн./дол. на початок проекту і зростання курсу долара складає 15% у рік. Оподатковування не враховувати, відповідь округлити з точністю до 1000 доларів.

Методичні рекомендації до виконання

самостійної роботи № 8.

Потреба в капіталі визначається на підставі даних, що відображені у звіті про рух коштів (“Кэш-фло”). Баланс готівки поданий в останньому рядку таблиці “Кэш-фло” демонструє прогнозований стан розрахункового рахунку підприємства в кожний момент його діяльності. Негативне значення залишку на розрахунковому рахунку в якийсь період часу означає, що підприємство не має у своєму розпорядженні необхідної суми грошей для реалізації проекту. У цій ситуації для здійснення задуманих планів необхідно забезпечити фінансування проекту з зовнішніх джерел.

Існує два основних види джерел фінансування:

- внески інвесторів, що претендують на прибутки підприємства;

- позики, отримані на умовах оплати фінансових ресурсів і повернення їх у встановлений термін.

Розділ “Фінансування” призначається для підготування плану фінансової діяльності підприємства. Тут можна описати умови притягнення фінансових ресурсів, порядок обслуговування заборгованості і розрахунків з акціонерами, а також визначити умови розміщення вільних коштів і використання прибутку підприємства.

У розділ входять такі модулі:

Акціонерний капітал

Позики

Лізинг

Інвестиції

Інші надходження

Інші виплати

Розподіл прибутку

Пільги по податку з прибутку (Рис.24).

Акціонерний капітал. Призначається для опису умов фінансування проекту за допомогою продажу акцій підприємства. Беручи участь у проекті в якості акціонера, інвестор одержує визначену кількість акцій, що дають йому право на частку прибутку, пропорційну розміру його внеску.

Позики. Призначений для опису схеми притягнення позикового капіталу для фінансування проекту. Вибір між акціонерним і позиковим капіталом визначається стратегією розвитку підприємства.

Рис.24 Розділ ”Фінансування”

Лізинг. Лізинг, як джерело фінансування, може становити великий інтерес при розробці інвестиційного проекту. Незважаючи на розмаїтість можливих умов, лізингову операцію можна розглядати як розширену угоду про оренду. Однак, на відміну від "чистої" оренди, лізинговий контракт нерідко передбачає більш великі взаємні зобов'язання сторін. Доречно також порівняння лізингової операції з позикою. Лізингоотримувач використовує позикові засоби, надані у виді устаткування. Повернення кредиту здійснюється у виді виплат за амортизацію устаткування. Інтерес лізингодавця виражається в одержанні комісійних.

Інвестиції. Одним з важливих інструментів керування капіталом є інвестиційні вкладення - розміщення тимчасово вільних коштів в альтернативні проекти. Вільний залишок готівки може принести додатковий доход, якщо вкласти засоби в цінні папери, помістити на банківський чи депозитний рахунок, видати позичку ефективно працюючому підприємству.

Інші надходження. Для опису фінансових операцій, не зв'язаних із прямим залученням акціонерного і позикового чи капіталу опису позареалізаційних операцій,

Інші виплати. Даний модуль призначений для опису витрат, що не відносяться до основної операційної чи фінансової діяльності підприємства.

Розподіл прибутку. Чистий прибуток, одержуваний після виплати податків, належить власникам підприємства, що вправі приймати рішення про його використання. Порядок розподілу чистого прибутку описується в даному діалозі.

Методичні рекомендації заповнення роздлів

  1. Натиснути вкладку “Фінансування”;
  2. Ввести дані про акціонера та про його частку;
  3. Визначитися з системою виплат (якщо це складна схема виплат, то вказати умови);
  4. Вказати номінальну вартість акцій (Рис 25);

Рис. 25 Модуль ”Акціонерний капітал”

5.Аналогічно внести інформацію в інші модулі (виходячи з вимог проекту);

6. Даний розділ є останнім розділом в якому виконується занесення даних Вашого проекту, тому після його завершення треба натиснути кнопку F9 (перерахунок)!





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 206 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...