Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості приготування групових змішаних напоїв



Крюшони.

Крюшони бувають алкогольні і безалкогольні. Для їх приготування використовують плоди і ягоди (їх необхідно ретельно помити), вина, лікеру або сиропу, фруктових соків. Перед подаванням в напій додають: шампанське, сидр, мінеральну або содову воду.

Промиті плоди і ягоди пересипати цукром, закривають кришкою і ставлять в холодильник до повного розчинення цукру. Чавити плоди і ягоди не слід. Після цього необхідно залити охолодженим до температури 1-60С. вином, додати до аромату трохи коньяку. За одну-дві хв. до розливу в бокали необхідно влити охолоджене шампанське або ігристе плодово-ягідне вино. Подають в стаканах, чашках з соломинкою і ложечкою, в стакан попередньо кладуть 1-2 кубиків льоду.

Пунші.

Це загальновідомі зігріваючі напої з приємним смаком. Пунш може бути як гарячим, так і холодним. Гарячий пунш подають при температурі 650С. (вище підігрівати не можна, оскільки погіршується смак і зменшується міцність – температура не вище 800С).

Пунші готують із столових сухих вин. які не містять цукру. Можна використати міцні десертні вина, але пунш не повинен бути міцним і солодким.

В холодний пунш при подачі кладуть 3-4 куб. льоду і подають в стакані “хайбол” з соломинкою, й гарячий в спеціальних чашках.

В холодні пунші додають велику кількість льоду. Ці пунші подають в стаканах. які попередньо на ½ чи 1/3 наповнюють колотим льодом, а потім не змішуючи, додають потрібні компоненти, що вказані до рецептури.

Гарячий пунш: посуд, в якому буде відпущений пунш, наливають окріп. Посуд повинен бути підігрітий. щоб не забирати тепло підігрітого вина.

Вино, цукор, прянощі нагріти до температури 65-700С. Цю суміш влити в підігрітий посуд, крізь сито, додати сік цитрусових та нарізані часточки цитрусових зі шкірою, додати ром чи лікер і гарячим розлити в скляні чашки.

Боулі

Ці напої відрізняються тонким смаком і ароматом, так як готують тільки з свіжих фруктів. Ароматизують боулі лимонною кірочкою, корицею, гвоздикою. До боулей подають десертну тарілку або блюдце з чайною ложкою.

Глінтвейн

Завжди готують з вином. Напій необхідно вживати відразу після підігріву, поки він не втратив свій аромат і смакові якості. Нагрівати вино необхідно в спеціальному вогнестійкому, крім металевого, поки не зникне біла піна.

Глінтвейн в перекладі з німецької – гаряче, палаюче вино

Готують звичайно з червоного вина з додаванням цукру, кориці, гвоздики. В глінтвейн, додають інколи також ром, коньяк, лікери, лимон і інші компоненти, але в такій кількості, щоб не змінити смак напою, а лише надати йому більш приємний смак.

Грог





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 3001 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...