Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сауер” – назва цієї групи походить від анг. слова “sour” – кислий



Коктейлі дійсно кислі або кисло-солодкі. Кислий смак досягають додаванням цитрусових – в основному лимонного соку. В їх склад входять міцноалкогольні напої (горілка. джин, ром, коньяк, віскі, сік цитрусових, різні сиропи, лікери і т.д.

Приготовляють в “шейкері”, в стакані подачі. Можуть подавати без льоду, в спеціальній рюмці “Сауер” з короткою соломинкою. Рюмку – оздоблюються цукровим “інієм”.

Коли готують в стакані подачі, стакан охолоджують, кладуть лід, компоненти по рецептурі, прикрашають часточкою лимону, подають з соломинкою. Цедру лимону знімають спіраллю і вішають на край бокала.

Коли готують в шейкері: охолоджують шейкер, вливають компоненти, змішують, через стейкер наливають в підготовлений стакан.

Красти

Ця група коктейлів відрізняється від інших тим, що край бокалу покривають цукровий або соляним “інієм”. Прикрасою служить шкіра лимону, зрізана спіраллю. Верхній кінець спіралі вішають на край стакана.

Всі компоненти збивають в шейкері, потім переливають в заздалегідь підготовлений бокал, на дно якого опускають одну-дві вишні.

Фрозен

Заморожені коктейлі. Їх готують і подають з подрібненим льодом. Співвідношенням напою і льоду так, що напій схожий на ледь розставший сніг. Подають коктейлі в металевих коктейльних рюмках, але і можна в скляних. Рюмки перед наливанням коктейлю необхідно сильно охолодити на 15-30 хв.

В рюмку кладуть подрібнений лід. надаючи форми гірки і якби промочують ним коктейль. Подають з короткою соломинкою. Готують Фрозен Віскі сауер, Фрозен Арорат.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1677 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...