Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. До виконання дипломної роботи



МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

До виконання дипломної роботи

Для студентів спеціальності

7.03020301 “Міжнародні економічні відносини”

та спеціалізації “Міжнародні фінанси”

Всіх форм навчання


Методичні вказівки до виконання дипломної роботи для студентів спеціальності 7.03020301 “Міжнародні економічні відносини” та спеціалізації “Міжнародні фінанси” усіх форм навчання / Укл,: Ситников М.М.,Гамов М.С. – Запоріжжя: ЗНТУ, 2012. - 27 с.

Укладачі: Ситников М.М., доц.

Гамов М.С., доц.

Рецензент: Кримська Л.О., доцент, к.т.н.

Відповідальний за

випуск: Гамов М.С., доцент, к.т.н.

  Затверджено на засіданні кафедри “Міжнародні економічні відносини” Протокол № 4 від..2012 р.

ВСТУП

Міжнародні економічні відносини – одна з найважливіших сфер сучасного життя. Становлення і розвиток цих відносин – безпосередній результат поступової інтернаціоналізації виробництва, формування єдиної економічної основи нашої цивілізації.

Перехід України до ринкової економіки спонукає до широкого використання світогосподарських зв’язків, багатющого досвіду, нагромадженого людством у раціональному використанні матеріальних, фінансових, трудових та інших ресурсів. Побудова на Україні відкритої економіки передбачає необхідність приведення її структури, господарського механізму, організаційних інституцій у відповідність з найважливішими тенденціями світового економічного розвитку. Тож підготовка фахівців з міжнародних економічних відносин постає як невідкладне і дуже важливе завдання, і особливо період дипломного проектування, коли студент має показати ступень відповідальності своєї кваліфікації вимогам сучасного етапу перебудови.

Робота над дипломом – завершальна стадія підготовки фахівців, при виконанні якої студенти повинні продемонструвати знання та навички з міжнародних економічних відносин.

Завдання цих методичних вказівок – дати студентові-випускникові уявлення щодо вимог до тематики, змісту, оформлення та виконання дипломної роботи, допомогти студентам правильно організувати свою роботу.

Методичні вказівки призначені для студентів спеціальності 7.030403 “Міжнародні економічні відносини”, керівників і консультантів дипломних робіт. Вони будуть також корисними як на етапі переддипломної практики, збиранні й систематизації студентами інформації до дипломної роботи так і в процесі її написання.


ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Мета дипломної роботи.

Написання студентами-випускниками дипломних робіт є однією із форм поглибленого вивчення курсу міжнародних економічних відносин, важливим складовим елементом учбового процесу, підсумковим контролем якості підготовки спеціалістів високої кваліфікації.

Дипломна робота – це результат самостійного дослідження студента за обраною темою. Вона передбачає глибоке вивчення робіт з міжнародних економічних відносин, системний відбір та аналіз фактичного матеріалу, узагальнення явищ міжнародного економічного життя, вміння робити самостійні висновки.

Необхідною умовою успішного виконання дипломної роботи є ґрунтовне оволодіння нормативним курсом міжнародних економічних відносин та циклом спецкурсів, набуття навичок самостійної науково-дослідницької роботи в процесі підготовки реферативних виступів, виконання курсових робіт, участі в наукових гуртках та проблемних групах.

Метою дипломної роботи є, по-перше, систематизація, закріплення і перевірка теоретичних знань студентів з міжнародних економічних відносин; по-друге, поглиблене вивчення студентом однієї із конкретних проблем міжнародних економічних відносин і більш ґрунтовне оволодіння навичками самостійної науково-дослідницької роботи; по-третє, дослідження та узагальнення практики міжнародних економічних відносин; по-четверте, одержання нових результатів у вигляді наукових узагальнень, висновків, формулювання міжнародних економічних відносин.

Починаючи роботу, студент повинен розподілити свій час, спланувати його і після вибору теми паралельно з навчальними заняттями взятися за її розробку. Для орієнтації наукових керівників та дипломантів пропонується наступний графік контролю за ходом підготовки дипломної роботи до захисту:

  ЗАХОДИ Термін виконання
1.   Вибір та затвердження теми. За тиждень до переддипломної практики
2. Отримання завдання на проведення дослідження. - “ -
3. Підготовка календарного плану виконання дипломної (кваліфікаційної) роботи і затвердження його науковим керівником. - “ -
4. Підготовка та узгодження розширеного плану-конспекту дипломної (кваліфікаційної) роботи. До 20 січня
5. Підготовка чорнового варіанту роботи для першого читання науковим керівником. До 1 березня
6. Усунення зауважень, врахування рекомендацій наукового керівника, подання чорнового варіанту на друге читання. До 15 березня
7. Врахування рекомендацій наукового керівника, збагачення роботи додатковими дослідження ми, що проводилися під час практики, підготовка варіанту роботи до рецензування, отримання рецензії. До 15 квітня
8. Подання роботи і рецензії науковому керівникові. До 1 травня
9. Доопрацювання дипломної (кваліфікаційної) роботи з урахуванням рекомендацій рецензента і наукового керівника. Чистове оформлення роботи, подання її науковому керівникові на підготовку відгуку. До 20 травня
10. Написання відгуку науковим керівником, його доповідь завідуючому кафедрою щодо завершення роботи. За тиждень до початку роботи ДЕК

Практика підтверджує безсумнівну доцільність складання такого графіка контролю. Він дисциплінує виконавця, лімітує термін відведений на підбір літератури з теми і її вивчання, організацію та проведення спостережень, постановку експерименту, аналіз та обробку отриманих результатів, літературне й технічне оформлення роботи та підготовку її до захисту.

При виконанні дипломної роботи студенти можуть використовувати виконані ними курсові роботи.

Оцінка, отримана при захисті роботи - є підставою для Державної екзаменаційної комісії при вирішенні питання про присвоєння випускникові відповідної кваліфікації.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 397 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...