Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Добір матеріалів і написання роботи



Визначення і добір матеріалів для дипломного дослідження – досить важливий етап у написанні дипломної роботи. Літературу студент добирає самостійно, консультуючись з науковим керівником. Важливо визначити головну і допоміжну літературу, і в першу чергу монографії дослідження, які мають розділи, що стосуються окремих питань дипломної роботи. Необхідна література може бути підібрана за каталогами наукових бібліотек: систематичними, предметними, алфавітними. Крім того в доборі літератури можуть стати корисними тематичні, бібліографічні показники, а також списки літератури, що наводяться в монографічних виданнях.

Формуючи список літератури за темою дипломної роботи, студент-дипломник обов`язково повинен зазначити прізвище та ініціали автора, назву роботи, видавництво, місце та рік видання, сторінки використаного матеріалу. Якщо до списку входять журнальні публікації, то обов`язково слід зазначити прізвище та ініціали автора, назву статті, рік видання, номер та використані в роботі дипломним дослідженням сторінки. Всю літературу, підібрану студентом і доповнену науковим керівником, необхідно уважно прочитати від початку до кінця, що має вирішальне значення для визначення суті проблеми. Особливу увагу слід звернути на нові видання та останні статистичні дані.

Вивчаючи літературу, слід виписувати окремі положення, факти і цифрові дані, аналізувати, порівнювати, узагальнювати. Накопичені матеріали систематизуються і розподіляються за відповідними розділами і параграфами. Працюючи над відібраним матеріалом, дипломник аналізує його, з допомогою наукового керівника здійснює відповідну статистичну обробку, досліджує і визначає важливіші закономірності руху міжнародних економічних відносин.

В процесі роботи над вихідним фактичним матеріалом дипломник зобов`язаний показати вміння роботи групування і порівняння статистичних даних, будувати таблиці і графіки, застосовувати різні методи обробки фактичного матеріалу.

Після написання кожного розділу дипломник подає його на перевірку науковому керівникові, продовжуючи в той час працювати над наступними розділами. При наявності різних точок зору на окремі питання, дипломник повинен визначити свою позицію, всебічно її обґрунтувати.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 262 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...