Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Нетрадиційні банківські послуги,іх суть та види



1)Лізинг -вид підпр. діяльності, спрямований на інвестування коштів і надання лізингодавцем лізин­гоодержувачу на певний строк і за певну плату майна. При цьому право власності на об'єкт лізингу залишається у лізингодавця на строк дії договору. Об'єктом лізингу може бути будь-яке майно, що належить до основних фондів, не заборонене до вільного обігу на ринку і щодо якого немає обмежень про передавання його в лізинг. Розрізняють лізинг рухомого і нерухомого майна. Суб'єктами лізингу є сторони, які мають безпосереднє відно­шення до об'єкта лізингу. Строки договору лізингу визначаються за домовленістю сторін.

2)Банківські гарантії та поручительства. Гарантії та поручительства — це спосіб забезпечення вико­нання зобов'язань, що застосовуються між будь-якими суб'єктами правовідносин.

За договором поруки поручитель зобов'язується перед кредитором іншої особи відповідати за виконання нею свого зобов'язання в пов­ному обсязі або в певній частині. Порукою може бути забезпечена лише дійсна вимога. Договір поруки має бути укладений у письмовій формі, недодержання цієї вимоги тягне недійсність договору поруки.Під гарантією слід розуміти зобов'язання гаранта, що ви­дається на прохання іншої особи (принципала), за яким гарант зо­бов'язується сплатити кредиторові принципала відповідно до умов гарантійного зобов'язання певну грошову суму.У ролі гаранта та поручителя може бути банк.

3)ПОСЕРЕДНИЦЬКІ. КОНСУЛЬТАЦІЙНІ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ПОСЛУГИ На практиці надання таких по­слуг оформляється двома видами цивільно-правових, договорів: до­говором доручення та договором комісії.За договором доручення одна сторона (повірений) зобов'язується виконати від імені і за рахунок другої сторони (довірителя) певні юридичні дії — підписання документів, укладення угод.

Комерційні банки надають різноманітні види посередницьких послуг. Найпоширенішими серед них є посередництво в одержанні клієнтом кредиту, в операціях з майном, зокрема цінними паперами, валютою.

Інформаційні послуги. Банки надавати інфор­маційні послуги, тобто займаються діяльністю, пов'язаною з дове­денням інформаційної продукції до споживачів з метою задоволен­ня їхніх інформаційних потреб.

До найпоширеніших видів інформаційних послуг, що надають комерційні банки, можна віднести:

— інформування про чинне законодавство зарубіжних країн у га­лузі банкірської справи, фінансів, валютного регулювання, оподатку­вання тощо;— надання копій грошово-розрахункових документів;

—допомога у розшуку перерахованих сум;

4)ТРАСТОВІ ПОСЛУГИ Під трастовими розуміють послуги, засновані на довірчих пра­вовідносинах, коли одна особа — засновник, передає своє майнсиу "розпорядження іншій особі — довірительному власнику, для управління в інтересах третьої особи — бенефіціара. Залежно від категорії довірителя майна розрізняють трастові по­слуги:

1) для фізичних осіб(розпорядження спадщиною, або заповідальний траст, управління майном згідно з договором або прижиттєвий траст) 2) для юридичних осіб.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 150 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...