Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Операції з торгівлі іноз. валютою на міжбанк. ринку



Суб”єкти міжбанк. ВРУ: * НБУ; * КБ, які отр. ліцензію НБУ на здійс. оп. з іноз. вал.; * уповноваж., які отр. ліцензію НБУ на право здійс. оп. з іноз. вал.; * уповноваж. кред.-фін. установи; * валют. біржі. При провед. безгот. оп. з купівлі-продажу іноз. вал. на мВрУ суб”єкти отр. винагороду від клієнтів у грн. Оп. з купівлі-продажу іноз. вал. здійс-ся за вільн. договір. курсом купівлі і продажу за кож. операцією без обмеж. коміс. винагороди і розміру маржі між курсами купівлі і продажу. Конверсійні операції – угоди між учас-ми Вр щодо обміну грош. сум, номінованих у вал. 1ї країни, на вал. ін. країни за узгодж. курсом на визнач. дату. *залеж. від терміну вик-ня: - поточ. (spot); - строк. (forward). spot – покупка валюті в єтот или на след. раб. день. За поточ. оп. курс вал. не сильно змін., тому і ризик мін. *tod (today); *tom (tomorrow). Forward – угоди, які провод. з метою 1- забезп-нястрах-ня майб. платежів або надх. в іноз. вал. від небажан. зміни вал. курсу; 2- отр. спекулят. приб-ків від гри на зміні вал. курсу протягом пев. час. інтервалу. FOREX - конверсион. оп. * out rіght – угоди щодо купівлі-продажу іноз. вал. протягом пев. періоду або на пев. дату в майб. за вал. курсом, що узгодж. на дату уклад. угоди. * Swap – угоди, що поєдн. купівлю або продаж вал. на умовах spot з одночас. продажем або купівлею тієї ж вал. на пев. пер. на умовах forward. Здійс-ся комбінація 2х протилеж. конверс. угод на однак. суми, але з різн. датами валют-ня.






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 162 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...