Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

по виконанню магістерських робіт з курсу



„Основи конфліктології”

Завдання магістерської роботи з конфліктології – поглиблення отриманих знань, оволодіння теоретичним матеріалом і навичками практичного аналізу. Робота має містити результати опрацювання масиву літературних джерел з обраної теми, аналіз збору оригінальних даних, що приведе до фіксації власного бачення проблеми, формулювання рекомендацій і, по можливості, постановки нових проблем.

Важливим є також – навчитися самостійно й стисло викладати результати власної роботи, грамотно її оформляти.

Магістерська робота виконується на запропоновані кафедрою теми, проте магістрант може обрати свою тему, якщо він досліджував це питання раніше і має певний матеріал для аналізу. Рекомендується обирати теми, які є актуальними для навчального закладу, з діяльністю якого пов’язаний (або буде пов’язаний) виконавець.

Усі запропоновані теми передбачають наявність двох рівнозначних частин дослідження: теоретичного і практичного (експериментального). Тому, як правило, робота має складатися з таких частин: титул, план, вступ, два розділи, висновки, список використаних джерел, додатки. У вступові слід обґрунтувати актуальність теми, окреслити предмет, об’єкт, мету і завдання дослідження, вказати на обрані методи. У першому розділі(теоретичні засади обраного питання) розкривається сутність проблеми, даються класифікації, умови вирішення питання, форми методи, запропоновані вченими і досвідом для усвідомлення суті проблеми і шляхів її вирішення. У другому розділі (узагальнення досвіду, експериментальна робота) розкривається суть власного дослідження на тлі практики, аналізуються отримані факти, що підтверджують (чи ні) висунуту гіпотезу. Кожен розділ складається з 2-3 питань.

Обсяг магістерської роботи – 50 - 100 сторінок формату А-4. Певні відступи від цієї норми допустимі.

Перед початком контрольної роботи необхідно скласти план на основі первісного ознайомлення з літературними джерелами. Його варто погодити з науковим керівником.

Напи­сання контрольної роботи потребує уважного вивчення відповідних розділів у підручниках, монографіях, статтях з обраної проблематики. При посиланні на використані джерела слід вказувати повну назву роботи, прізвище та ініціали автора, обсяг праці(або посилання на сторінку), місце видання, видавництво, рік видання. Цінується використання зарубіжних праць із власним перекладом змісту.

Магістерська робота захищається публічно. В оцінку враховується як виконання роботи, так і її захист.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...