Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки по виконанню практичних занять



Практичні заняття з курсу „Основи конфліктології” ставлять за мету – допомогти майбутніми керівниками опанувати технології конструктивного розв’язання конфліктів, залучити до досліджень конфліктогенів у сучасній школі та шляхів їх усунення.

Перше практичне заняття призначене для актуалізації знань з конфліктології в аналізі педагогічних ситуацій. Тому магістранту слід уважно ознайомитися з матеріалами підручника, рекомендованої літератури, щоб здійснювати експертизу педагогічних конфліктів на ґрунті освоєних технологій з використанням опанованого понятійного апарату.

У підготовці до цього заняття магістранти мають також а/ вибрати із рекомендованої літератури тести на вияв конфліктності керівника, типології конфліктів, б/дібрати ситуації, що демонструють конструктивний і деструктивний шляхи розв’язання конфлікту.

Друге практичне заняття присвячене захисту проектів гуманізації відносин у школі. Воно передбачає групову роботу, коли кожна мікрогрупа звітується про розроблену нею модель відносин у сучасній школі. Виконання цього завдання вимагає від кожного мікрооб’єднання представлення певного положення (у формі декларації, договору, наказу тощо) і демонстрації моделі розв’язання конфліктів у руслі запропонованого проекту.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 309 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...