Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Самостійна музична діяльність



В самостійній діяльності діти за своєю ініціативою співають, водять хоровод, виконують нескладні танці, грають на музичних інструментах. Самі організовують концерт, театр. Для характерної дитячої діяльності звідки вони беруть музичні сприймання, це інтерес до танцю або іншого виду діяльності. Отже самостійна музична діяльність дуже різноманітна, вона виникає з ініціативи любої дитини без участі дорослого. Аналіз досвіду показує що існують фактори які впливають на розвиток такої діяльності: - це заняття яке розвиває у дитини різноманітні способи самостійних дій, яскраві враження від художніх видовищ у дитсадку, сім’ї, спеціальне обладнання матеріали, музичні інструменти, дидактичні ігри. Прийоми впливу на самостійну діяльність: правильний показ дій на самостійну діяльність, вплив вихователя на самоосвіту (вивчи сам цю мелодію), добір цікавого музичного репертуару.

Видисамостійної діяльності: музичні ігри та танці – їх включають в сюжетно – рольову гру, а співи займають провідне місце. Серед гри основне місце займають музичні заняття та концерти – які діти здобули під час занять. Граючись в музичні заняття діти розподіляють ролі вихователя і муз керівника, копіюють заняття. Музичні заняття. Музичні заняття в дитячій грі мають більш складну форму, де об’єднуються кілька видів діяльності (гра на металофоні і танець, поєднання пісні і її мелодії в хороводі). В концертах діти організовують виконання дітей – артистів з участю «ведучого». Гра «Оркестр» вибирають диригента і музикантів на музичних інструментах, кубиках. В них розвиваються творчі здібності, діти складають пісеньки, використовують знайомі рухи. Часто в самостійній діяльності включають музичні дидактичні ігри які розвивають здібності до сприймання різних властивостей музичного звуку (музичне лото), «здогадайся хто співає?», «Назви пісню по картинці». Використовують гру на дитячих музичних інструментах (металофоні, гармошці, баяні, барабані, трикутнику і т.д.) На яких виконують співаночки, можуть складати свої пісеньки. В самостійній діяльності дитина сама вибирає чим займатись, реалізує свій задум. Але це не означає, що вона грається сама по собі, що вихователь не приходить їй на допомогу в потрібний момент, та не допомагає взагалі. Просто змінюється характер керівництва: перше – вихователь старається вплинути на музичні враження отриманні в ДНЗ і сім’ї. Друге - вихователь організовує умови для розвитку самостійної музичної діяльності за їх ініціативою. Третє – вихователь повинен бути тактовним, ставати співучасником дитячої гри.





Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 3562 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...