Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміст музичного виховання дітей дошкільного віку за Базовим компонентом дошкільної освіти та розділами програм «Малятко», «Дитина»



Програма «Дитина». Зміст музично- педагогічної роботи з дітьми. Розділи: Молодший дошк вік:

- Музична скринька – Залучати і розвивати інтерес дітей до слухання вокальних та інструментальних муз творів у виконанні педагогів та грамзапису. Викликати інтерес до порівняння музичних звуків із звуками навколишнього середовища, вчити розрізняти музику за характером (весела чи сумна) темпом (швидка чи повільна) динамікою(голосна чи тиха) висотою звучання, жанром(марш, танок). Закладати основи музичної культури: вміння слухати музику уважно, зацікавлено, дослуховувати твір до кінця. - -- Пісенна райдуга – Залучати дітей до співу (разом з дорослими та самостійно). Вчити співати природним голосом без напруги, впізнавати знайомі пісні за мелодією.

- Гей, діточки, візьмемося за ручки – вміти водити хороводи, передавати рухами зміст пісні, формувати музично-рухові навички ритмічного марширування, бігу, підстрибування, змінювати темп рухів.

Маленькі музиканти – Зацікавлювати дітей шумовими уданими іграшками-інструментами та вчити користуватись ними,, розрізняти муз-іграшки на слух за тембром, знати їх назви, вчити користуватись ними.

У світі музичних звуків – сприяти розвиткові музично-сенсорних здібностей.

Музично-дид ігри – «Тихі і голосні дзвіночки», «Чия хатка»

Веселі розваги та Музично-театралізовані свята - – влаштовувати з дітьми музичні ігри, вечори, забави, дні народження, відзначати свята пов’язані з порами року, знайомити із музичними ознаками Різдвяних і Великодніх свят.

Музика з нами – слухання музично ілюстрованих казок, музики у виконанні дорослих, заохочувати до самостійної муз діяльності.





Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 1863 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...