Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання наочності під час навчання дітей музики



Музичне виховання передбачаєкомплексний розвиток особистості дитини в цілому. За впровадження і організацію всіх форм музично – естетичного виховання відповідає музичний керівник. Успіх виховання дітей залежить від чіткої організації роботи всього колективу. Щоб діяльність розвивалася успішніше треба створити відповідні умови: виділити місце для занять, влаштувати музичний куточок, забезпечити посібниками і інструментами. В музичному куточку, відгородженого ширмою, розмістити дитячі інструменти, іграшки – саморобки, дидактичні посібники, атрибути для музичних ігор, танців, 1-2 столики для гри на інструментах. Дид. ігри та посібники прискорюють музично – сенсорний розвиток дитини. З їх допомогою діти вчаться розрізняти звуки за висотою, тембром, відзначати ритмічний малюнок, стежити за напрямом руху мелодії, з розвитком творчих здібностей підвищується інтерес до музики, бажання частіше слухати її, грати на інструментах. Вихователь повинен добре знати ці посібники «Муз-лото» - учити слухати і розрізняти знайомі мелодії. Сопілки, свистунчики, барабанчики, тарахкальця – для того, щоб організувати гру на розрізнення тембру «Угадай який інструмент звучить». Вихователь добирає кілька інструментів контрастних за звучанням (барабан, металофон, дзвіночок, тріоль) – треба визначити на слух на якому інструмент грає. «Музичний буквар» - багато цікавих пісеньок, можна засвоїти початкові відомості нотної грамоти. Діти дуже люблять іграшки – саморобки, імітація справжніх музичних інструментів з німою клавіатурою. «Музичні східці» - ознайомлюють дітей з поняттям «висоти», «довготи», звука напрямку руху мелодії, на них можна навчитися виконувати нескладні пісеньки.





Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 1510 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...