Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміна оформлення Windows



Зміною оформлення Windows доводиться займатися не так часто, як зміною роздільної здатності екрана чи колірної р/здатності, але часом така необхідність усе-таки виникає. Настроювання виконуються на вкладці Оформление діалогового вікна Свойства: Экран (рис. 5.34).

Рис. 5.34

Засоби керування, подані на цій вкладці, мають відношення насамперед до елементів оформлення вікон і Рабочего стола. Тут можна зробити вибір і настроювання кольорів і шрифтів майже для двох десятків елементів оформлення.

Порядок настроювання оформлення вікон і Рабочего стола є таким.

1. У списку, щорозкривається, Элемент вибирається елемент оформлення, що вас цікавить. Його також можна вибрати, клацнувши по елементу в ділянці попереднього перегляду.

2. У палітрах, щорозкриваються, Цвет і Цвет2 вибирається колір елемента оформлення. Якщо другий колір для елемента не передбачений, палітра Цвет2 не активізується.

3. Розмір елемента можна змінити в полі лічильника Размер.

4. Якщо елемент має шрифтовий зміст, у списку, що розкривається, Шрифт можна вибрати гарнітуру шрифту.

5. Можна змінити розмір шрифту, його колір і накреслення. Доступні два види накреслення: напівжирне (Ж) і похиле (К).

6. Проведені настроювання можна застосувати до всього екрана, клацнувши по кнопці Применить, і зберегти — клацнувши по кнопці ОК. Якщо обрані настроювання не влаштовують, від них можна відмовитися, клацнувши по кнопці Отмена.

Настроювання оформлення Windows вимагає не лише копіткої роботи, а й певних дизайнерських навичок. Добре рішення з оформлювання досягається далеко не відразу, тому в системі є колекція заготовок, що називаються схемами оформлення. Кожна схема являє собою закінчений комплекс настроювань різних елементів оформлення. Тому можна застосувати одну з заготовлених схем чи створити власну схему і зберегти її на диску під новим ім’ям.

Вибір готової схеми оформлення здійснюється за допомогою кнопки списку, що розкривається, Схема. Можна вибрати будь-яку схему з трьох десятків заготовок і оцінити її в ділянці попереднього перегляду. Схема застосовується натисканням кнопок Применить чи ОК. Часто власноручну зміну оформлення окремих елементів зручніше починати не «з нуля», а редагуючи готову схему. Якщо вдалося створити нове рішення з оформлення, його можна зберегти як готову схему, клацнувши по кнопці Со-
хранить как
. У поле Сохранение цветовой схемы ввести назву схеми та клацнути по кнопці ОК. Надалі ця схема відображатиметься в списку Схемы, що розкривається, і стане доступна для вибору.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 290 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...