Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміна фонового малюнка і фонового візерунка



Для оформлення Рабочего стола можна застосувати фоновий малюнок, фоновий візерунок чи обидва засоби разом (якщо фоновий малюнок покриває не всю площу Рабочего стола).

Зміна фонового малюнка чи фонового візерунка здійснюється на вкладці Фон діалогового вікна Свойства: Экран (рис. 5.29). Для зміни фонового малюнка і фонового візерунка: вибрати бажаний малюнок зі списку, що розкривається, і клацнути покнопці Применить чи ОК.

Фоновий малюнок (.BMP) може по-різному розташовуватися на Рабочем столе. У системі Windows 98 реалізовані три способи розміщення: По центру, Рядом і Растянуть. Для вибору способу розташування фонового малюнка служить список, що розкривається, Вывести.

У процесі виведення способом Рядом малюнка повторюється до повного заповнення Рабочего стола (кратність залежить від прийнятої роздільної здатності екрана та фізичних розмірів малюнка). В режимі Растянуть малюнок перемасштабовується і заповнює весь екран. При цьому неминучим буває перекручування змісту малюнка. Ступінь спотворення залежить від вихідних розмірів малюнка і коефіцієнта масштабування. При викладанні способом По центру навколо малюнка може залишатися порожнє поле, якщо його розмір менший від розміру Рабочего стола для прийнятої роздільної здатності екрана. В цьому разі вільне поле можна заповнити фоновим візерунком. Застосовують фоновий візерунок і в тому випадку, коли фоновий малюнок узагалі не використовується.

Якщо кнопка Узор активна, то клацнувши по ній, відкриємо список вибору візерунка. Додатково надається можливість самостійного редагування візерунка — кнопка Изменить.

Фонові малюнки, встановлені разом з операційною системою, зберігаються в папці Windows. Якщо помістити туди малюнок, зроблений власноручно, то він також відображатиметься в списку фонових малюнків вкладки Фон діалогового вікна Свойства: Экран, і можна буде прикрасити ним Рабочий стол. Якщо ж він зберігається деінде, то кнопка Обзор дасть можливість розшукати потрібний малюнок чи документ HTML і використовувати їх як фонове зображення.

Зміна екранної заставки

Екранні заставки перестали відігравати роль засобу попередження вигоряння люмінофора екранів відтоді, як технологія виготовлення моніторів піднялася на вищий рівень. Нині про збереження моніторів уже ніхто не думає, але екранні заставки, як і раніше, застосовуються вельми широко. Для програмістів-початківців створення власної заставки стало чимось на кшталт дипломної роботи, а для користувачів колекціонування й випробування нових заставок приємно урізноманітнює роботу з комп’ютером.

Крім того, що заставки урізноманітнюють роботу і нерідко дарують суто естетичне задоволення, вони виконують також функцію захисту інформації на екрані від стороннього ока. Це, звичайно, не означає, що за допомогою заставки можна захиститися, скажімо, від промислового шпигунства, але розчарувати зацікавленого колегу чи випадкового відвідувача все-таки можна.

Колекція заставок, установлюваних разом із системою Windows 98, налічує кілька десятків примірників. До неї входять також ті заставки, що встановлюються разом з тематичними композиціями Рабочего стола. Вибір, підімкнення та настроювання заставок виконуються на вкладці Заставка діалогового вікна Свойства: Экран (рис. 5.31). Основні елементи керування вкладки Заставка:

· список,що розкривається, Заставка служить для вибору заставки;

· діалогове вікно Параметры служить для настроювання параметрів заставки (різні заставки мають власні набори регульованих параметрів);

· кнопка Просмотр служить для відображення зменшеної копії заставки в ділянці попереднього перегляду;

· прапорець Пароль дає змогу встановити режим захисту екранної заставки паролем (у цьому разі вимкнути заставку і побачити зображення на екрані може тільки особа, яка знає пароль);

· кнопка Сменить служить для зміни пароля (змінити пароль може лише особа, яка знає чинний пароль);

· поле лічильника Интервал служить для завдання інтервалу часу, по закінченні якого відбувається автоматичне ввімкнення заставки, якщо протягом цього періоду не було активних дій із клавіатурою, мишею й іншими органами керування. На цій же вкладці виконується настроювання енергозберігаючих функцій монітора:

— клацнувши по кнопці Параметры, відкриємо діалогове вікно Свойства: Управление питанием;

— встановлюється в списках, що розкриваються, Отключение монитора і Отключение жесткого диска величина інтервалу часу, після якого вмикається режим енергозбереження.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 564 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...