Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміна частоти оновлення екрана



Частота оновлення зображення на екрані залежить від властивостей відеокарти і монітора та прямо зв’язана з установленою графічною роздільною здатністю екрана. Чим вищою є роздільна здатність, тим менш доступна частота оновлення екрана. Змінивши роздільну здатність екрана, обов’язково потрібно перевірити частоту оновлення.

Якщо після зміни графічної роздільної здатності екрана з’явилися явні геометричні спотворення пропорцій і форми зображення, це також може бути пов’язане з неоптимальною частотою оновлення екрана. Не слід поспішати вдаватися до ручного регулювання монітора — спочатку необхідно перевірити частоту оновлення екрана.

Регулювання частоти оновлення екрана виконується в діалоговому вікні властивостей відеоадаптера: у діалоговому вікні Свойства: Экран відкрити вкладку Параметры і клацнути по кнопці Дополнительно — відкриється діалогове вікно властивостей відеокарти (рис. 5.33). Після цього відкрити вкладку Адаптер і клацнути по кнопці списку, що розкривається, Частота обновления.

Рис. 5.33

Залежно від типу відеокарти в цьому списку можуть бути присутніми кілька можливих частот, а також режими Оптимальный і Частота обновления устанавливается видеоадаптером. Якщо відомі припустимі параметри монітора, можна вибрати максимально можливу частоту, що він підтримує. Якщо властивості монітора не відомі, не треба ризикувати — бажано установити режим автоматичного вибору частоти оновлення, вибравши варіант Оптимальный чи Частота обновления устанавливается видеоадаптером. Після перезавантаження комп’ютера слід обов’язково перевірити, що змінилося.

Існують практичні рекомендації для вибору частоти оновлення екрана:

· частота оновлення, нижча від 60 Гц, вважається неприпустимою для нормальної роботи. Тремтіння зображення помітно навіч, призведе до стомлюваності та погіршення самопочуття;

· частота оновлення 72 Гц є мінімальною для тривалої роботи з комп’ютером;

· частота оновлення 85 Гц є нормативною для тривалої роботи і дає можливість уникнути перевантажень органів зору;

· частота 100 Гц і вище є комфортною і досяжна на відносно дорогих моделях моніторів і відеоадаптерів;

· усі режими «з чергуванням рядків», у яких працюють деякі відеоадаптери, мовби подвоюючи частоту оновлення екрана та обробляючи зображення через рядок, неприпустимі. Якість зображення при цьому значно знижується.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 342 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...