Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оформлення курсової роботи



Курсова робота може бути написана від руки або розпечатана на ПЕОМ на стандартному листі паперу формату А4 (210 * 297). Можна також використати папір розміром від 203 * 288 до 210 * 297 мм. Робота виконується на одній стороні листка.

Роботу виконують: за допомогою ПЕОМ – редактор Word шрифт Times new roman розміру 14 через півтора інтервали; від руки - 36 строчок на сторінці («зебра» № 3) з висотою літер не менше 1,8 мм. Від руки робота повинна бути написана чітким почерком чорного, синього або фіолетового кольору. Поля не проводяться. Сторінки не беруться в рамку. У разі нерозбірливого почерку керівник має право вимагати написання роботи на комп’ютері. Шрифт друку повинен бути чітким з однаковою щільністю тексту, стрічка – чорного кольору середньої жирності.

Необхідно додержуватися таких розмірів полів: з ліва – 3 см; зверху – 2 см; справа - 1 см; знизу – 2 см.

Окремі слова, формули, знаки, вписані в розпечатаний текст, повинні бути чорного кольору.

Робота повинна мати нумерацію арабськими цифрами у правому верхньому кутку сторінки починаючи з вступу (сторінка 3) і до останнього листка додатку без крапки в кінці.

Ілюстрації і таблиці, розміщенні на окремих сторінках, включаються в загальну нумерацію сторінок роботи.

Розділи, параграфи, пункти, треба нумерувати арабськими цифрами без знаку №. Вступ, висновки, список використаної літератури та додатки не нумеруються. Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах викладення суті курсової роботи, позначатися арабськими цифрами, наприклад РОЗДІЛ 1.

Параграфи повинні мати нумерацію в межах кожного розділу. Номер параграфа складається з номера розділу і порядкового номера параграфа, розділених крапкою, наприклад: 1.1., 1.2. і т.д. Після номера параграфа повинна стояти крапка.

Описки, неточності, виявлені в ході виконання роботи, допускається виправляти підчисткою або зафарбовуванням білою фарбою і накресленням на тому ж місці виправленого зображення машинописним способом, або від руки. Виправляння повинно бути чорного кольору. Допускається не більше двох виправлень на сторінці.

Заголовки розділів треба розміщувати по середині сторінки симетрично до тексту і писати прописними (великими) літерами без крапки в кінці і не підкреслювати. Перед заголовком розділу по середині сторінки симетрично до тексту ставиться номер розділу.

Заголовки параграфів треба починати з абзацного відступу (5 знаків) і писати строчними (маленькими) літерами крім першої прописної (великої), без підкреслювання і без крапки в кінці. Переноси слів в заголовках не допускаються. Якщо заголовок складається із двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Інтервал між заголовком і наступним та попереднім текстом повинен бути:

а) при наборі за допомогою ПЕОМ - три інтервали;

б) при рукописному - дві строчки.

Інтервал між строчками заголовку, а також між двома заголовками, приймають такий же як і в тексті.

Початок розділів, а також вступ та висновки пишуться з нової сторінки. Не допускається розміщувати заголовок параграфу або пункту в нижній частині сторінки, якщо після нього розміщується тільки одна строчка. Розділи і параграфи повинні мати заголовки.

Основна вимога до викладання тексту роботи - однозначність, тобто виключення можливості різного розуміння тексту. Необхідно домагатися найбільш точної, закінченої і в той же час найбільш простої і зрозумілої побудови фраз. Необхідно уникати довгих, заплутаних речень, загальних фраз, повторень, надлишкових слів, ускладнюючих читання і сприйняття фраз. При викладенні матеріалу потрібно дотримуватися логічної послідовності.

На протязі всього тексту повинна бути одноманітність термінів, позначень, умовних скорочень та символів. Терміни повинні відповідати діючим стандартам.

Знаки №; §; 0; =; %; і ін. застосовуються тільки при цифрових або літерних величинах. В тексті їх пишуть словами.

Знаки №; §;%; для позначення множини чисел, повторювати не треба. Наприклад: «дані № 2,4,6» (правильно), «дані № №2,4,6» або «№2, №3» (неправильно).

Величини, які стоять рядом, повинні відділятися одна від іншої крапкою з комою.

Готова курсова робота повинна бути прошнурована і упакована в папку, або скріплена швидкозшивачем.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 360 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...