Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Формули та рівняння



Формули та рівняння розміщуються безпосередньо за текстом, в якому вони згадуються по середині строчки. До і після кожної формули чи рівняння залишається одна вільна строчка.

Нумерація формул та рівнянь - арабськими цифрами в межах розділу.

Номер формули або рівняння записують на рівні формули або рівняння в круглих дужках в крайньому правому положенні.

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів, які входять до формули чи рівняння, слід приводити безпосередньо під формулою чи рівнянням в тій послідовності, в який вони дані в формулі чи рівнянні. Пояснення значень кожного символу і числового коефіцієнту слід давати з нової строчки. Першу строчку пояснення починати з абзацу словом «де» без двокрапок.

Наприклад: MV = РУ

де М - статична кількість грошей;

V - швидкість обороту грошей;

Р - рівень цін;

У - реальний національний продукт.

Переносити формули чи рівняння на наступну строчку допускається тільки на знаках виконуваних операцій, причому знак операції на початку наступної строчки повторюють. Формули, які ідуть одна за другою і не розділені текстом, розділяють комою.

Індекси чи показники величини повинні бути однакового розміру і однаково опущені або підняті по відношенню до лінії основної строчки

Дужки необхідно писати так, щоб вони повністю охоплювали по висоті відображені в них формули. Відкриваючі або закриваючі дужки одного виду повинні бути однакової висоти. В разі застосування різних по накресленню дужок, зовнішні дужки повинні бути більшого розміру, чим внутрішні.

Знак кореня повинен бути такої величини, щоб він охоплював всі елементи підкореневого виразу.

При написанні дробів, особливо багатострочних, основна лінія повинна бути довша ліній інших дробів, які входять в склад даної математичної формули.

В формулах, які включають в якості знаків ділення дроби, повинна застосовуватися тільки коса або горизонтальна лінія. Запис в тексті дробів з різним положенням лінії дробів, не допускається.

Одиниці виміру після формули розміщують в строчку через пропуск (без переходу на другу строчку) і в дужки не беруть. Розділові знаки, які відносяться до формули, ставлять після одиниці виміру.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 154 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...