Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Меблеві товари



Меблеві вироби можуть виконувати різні функції. Так,письмовий стіл, робоче крісло призначені задовольняти потреби людини під час праці, диван та ліжко - під час відпочинку і сну; столидля обіду і кухонний можуть бути використані для приготування івживання їжі, шафи для посуду, білизни, суконь тощо - для зберіганнярізноманітних предметів.

Меблі відіграють велику роль у задоволенні потреблюдини, це суттєвий елемент житлового інтер'єру.Меблі повинні мати комплекс функціональних, ергономічних,естетичних властивостей, бути надійними в експлуатації.На споживні властивості меблів, їх ціну впливає низка чинників,насамперед матеріали і виготовлення.

Матеріали, що використовують длявиготовлення меблів

Матеріали, що використовують для виготовлення меблів, підрозділяють за призначенням: для жорстких конструкцій, м'яких елементів, облицювальні, оздоблювальні, меблева фурнітура, скло і дзеркала.

Для жорстких конструктивних елементів використовуютьдерев'яні, металеві та пластмасові матеріали. Дерев'яні - використовують у вигляді пиломатеріалів, деревностружкових (ДСП) і деревно-волокнистих плит (ДВП), клейових фанер.

ДСП - отримують пресуванням деревних стружок, тирси, фенолформальдегідних смол. Вони більш однорідні, не жолобляться,дешеві, легко обробляються.

ДВП - виготовляють пресуванням волокнистої деревинної маси,паперової макулатури, лляної костри, синтетичних смол. ДВП тоншіза ДСП, але при цьому мають достатню міцність. Поверхня гладка,легко фарбується і вкривається лаками. ДВП легко згинаються. Використовують для виготовлення задніх стінок меблів, низів шухляд і напівшухляд.

Клейова фанера - матеріал, що одержують пресуванням листів шпону, змазаних синтетичним клеєм. Маєвисоку міцність при невеликій товщині, гладку поверхню, легко фарбується і вкривається лаком. Застосовують клейову фанеру для виготовлення спинок і сидінь стільців, крісел, задніх стінок меблів.

Металеві матеріали використовують у вигляді труб, прутів.Меблі із застосуванням металевих конструкційних матеріалів дужеміцні, довговічні, але масивні, не стійкі до корозії, мають невисокі естетичні властивості.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 376 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...