Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

М е т а л е в і м а т е р і а л и і в и р о б и



Металеві будівельні матеріали мають високу механічну стійкість, достатню хімічну стійкість, довговічність, здатність до різнихвидів обробки. Основним недоліком є здатність до корозії і велика маса. За призначенням металеві матеріали і вироби поділяють на конструкційні, покрівельні, для кріплення і санітарно-технічного обладнання.

До конструкційних матеріалів відносять сортовий прокат: профільні матеріали, які мають простий переріз (коло, квадрат,прямокутник, шестигранник), і фасонний прокат, який має складнийпереріз (швелер, рейки, балки таврові).

До покрівельних матеріалів відносять сталь листову покрівельну і черепицю сталеву.

Вироби для кріплення представлені цвяхами, шурупами, болтами, гвинтами, шайбами і шплінтами.

Цвяхи призначені дляприкріплення дерев'яних або інших матеріалів (листової сталі, шиферу, штучної шкіри) до дерева.

Шурупи використовують для приєднання дерев'яних або металевих деталей і виробів до дерева. Шурупи мають загострений стрижень з нарізкою.

Болти і ґвинти застосовують для кріплення металевих деталей.Вони мають стрижень із тупим кінцем з нарізкою, на який нагвинчується гайка.

Шайби і шплінти призначені для усунення самовідкручуванняболтів і гайок.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 273 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...