Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Будівельні матеріали



Будівельними товарами називають матеріали і вироби мінерального й органічного походження, що застосовуються для проведення іремонту державних і житлових будівель, промислових підприємств таінших споруд.

Будівельні матеріали класифікують: За призначенням поділяють на такі групи:в'яжучі; для стін і будівельних конструкцій; для покрівель; теплозвукоізоляційні; облицювальні й оздоблювальні; для кріплення; для підлог; для скління; санітарно-технічні вироби.

За походженням розрізняють будівельні матеріали природні (глина, пісок, природні кам'яні матеріали) іштучні (цемент,скло, кераміка).

За складом будівельні матеріали можуть бути мінеральними(глина, пісок, скло, цегла) й органічними (деревина, пластмасові матеріали та ін.).

Вироби на основі мінеральних в'яжучихречовин

Їх отримують ізсуміші в'яжучого, води і наповнювача. Як наповнювачі використовують кварцовий пісок, шлак, золу, деревинні тирсу та волокна, паперову макулатуру. За видом мінеральних в'яжучих речовин виготовляютьвироби на основі гіпсу, вапна і цементу.

Вироби на основі гіпсу

На основі гіпсу виготовляють гіпсові облицювальні листи, плити і панелі для перегородок, стінні камені, теплоізоляційні вироби,декоративні деталі.

Гіпсові вироби характеризуються малою об'ємною масою, досить великою міцністю, високими тепло- і звукоізоляційними властивостями, можливістю механічної обробки (легко піддаються розпилюванню, свердлінню, різанню, забиванню цвяхів). Недоліки - висока деформації при незмінному навантаженні тазниження міцності при зволоженні.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 359 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...