Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання видалених ресурсів(Telnet)



За допомогою Telnet можна встановити зв'язок з іншим комп'ютером і використати його можливості в інтерактивному режимі. Це простий сервіс, одна з найстаріших технологій Internet. Програма - клієнт Telnet дозволяє встановити з'єднання з іншим комп'ютером і запустити на нім(як на своєму власному) яку- або програму. Подальша взаємодія з видаленою ЕОМ визначається інтерфейсом запущеної програми.

Зазвичай сервіс Telnet дозволяється використати тільки зареєстрованим клієнтам. Але існують Telnet- сервери, що допускають незареєстрованих клієнтів до частини наявних ресурсів. Наприклад, за допомогою Telnet можна отримати доступ до Archie

- серверу, до Gopher - серверу, до інформаційно-пошукової системи WAIS, і т.д.

Windows 95 стандартно включає програму - клієнт Telnet, тому при роботі з Telnet через Internet Explorer проблем з підключенням не виникає.

Звернутися до Telnet можна через наявні в WWW шлюзи, наприклад, за адресою: gopher://gopher.micro.umn.edu/ можна вибрати шлюз: "Other Gopher and Information Servers", в якому є пункт: "Terminal Based Information", що дозволяє увійти в Telnet, - застосування. У кожному застосуванні необхідно реєструватися. Наприклад, в Telnet - сесії з університетом штату Аппалач(Appalachian State University) на пропозицію: "Enter username" необхідно відповісти: "INFO" - з'явиться головне меню сервера розподілу інформації Університету. У інших випадках можуть використовуватися для реєстрації імена: "guest",''visitor", "kids", "new", "public", та ін.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 345 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...