Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Література. 1.Бацевич Ф. С. Основи комунікативної лінгвістики : [підручник] / Ф



1. Бацевич Ф. С. Основи комунікативної лінгвістики: [підручник] /
Ф. С. Бацевич. — К.: Видавничий центр "Академія", 2004. — 344 с.

2. Бацевич Ф. С. Словник термінів міжкультурної комунікації. —
Ф. С. Бацевич. — К.: Довіра, 2007. — 205 с.

3. Селіванова О. Сучасна лінгвістика: термінологічна енциклопедія /
О. Селіванова. — Полтава: Довкілля-К, 2006. — 716 с.


Розділ II. Тема 1. Спілкування як інструмент професійної діяльності

1.7. Поняття ділового спілкування. Основні закони спілкування

Ділове спілкування - ділові стосунки між членами суспільства, орга­нізаціями та установами засобами мови в усній або письмовій формі. Його метою є організація та оптимізація того чи іншого виду діяльності. Воно має психологічну природу і вимагає поєднання етичних і психологічних знань та умінь. Змістом ділового спілкування є справа, з приводу якої виникає і розви­вається комунікативний процес. У діловому спілкуванні завжди є предмет спілкування, який визначає його сутність і зміст.

Ділове спілкування - це цілеспрямована дія в системі управління лю­дьми. Стрижнем ділового спілкування є сумісна діяльність. Тому важливим є розуміння психологічного типу (сангвінік, холерик, флегматик, меланхолік) темпераменту співрозмовника, знання його професії, цілей, намірів. Партнери (фр. Райепаіге - компаньйони, спільники) у діловому спілкуванні - це особи, значимі один для одного.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 2249 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...