Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика Веймарського трикутника



Геополітична ситуація в регіоні ЦЕЄ. Зовнішньополітичні орієнтири Польщі. Створення осі Париж-Берлін-Варшава. Інтерес Франції. Інтерес Берліну. Інтерес Варшави.

Періодичні зустрічі лідерів Веймарського трикутника. Основні рішення, узгодження позицій. Регіональне лідерство Польщі. Зняття протиріч між учасниками об’єднання. Економічна співпраця.

Термін "Веймарського трикутника" відноситься до вільної угруповання Польщі, Німеччини та Франції.Група призначена для розвитку співпраці між трьома країнами. Вона існує в основному у вигляді зустрічей на вищому рівні між лідерами цих трьох країн, останнє з яких відбулося 7 лютого 2011 року. [ 1 ] Попередні зустрічі відбулися в Познані, Польща (1998), Нансі, Франція (1999), Хамбо, Німеччини (2001) і Нансі, Франція (2005). Веймарський трикутник також включає в себе більш низькому рівні сполуки, такі як щорічні зустрічі міністрів закордонних справ.

Саміт останні лідерів була організована президентом Броніславом Коморовським та Польщі взяли участь президент Франції Ніколя Саркозі (Франція) і канцлер ФРН Ангела Меркель (Німеччина). Питання відновлення регулярних зустрічах Веймарського трикутника, єгипетської ситуації і поліпшення відносин з Росією були обговорені (Серед інших тем). Німеччина та Франція закликали Польщу приєднатися до пакту конкурентоспроможності.

Веймарського трикутника була створена в німецькому місті Веймарі в 1991 році, спрямованих на надання допомоги появою Польщі від комуністичної влади. У нараді взяли участь міністри закордонних справ кожної держави: Ролан Дюма Франції, Ганс-Дітріх Геншер Німеччині, і Кшиштоф Скубішевскій Польщі.

Четвер, 19 Травня 2005, трійка лідерів, Шредер, Ширак і Кваснєвський знову зустрілися у французькому місті Нансі ЄС, щоб обговорити теми.

5 липня 2011, Польща, Франція, і Німеччина підписали угоду в Брюсселі, щоб зібрати блок з 1700 солдатів, називається групою Веймарської битва, яка буде готова до розгортання в кризових зонах, починаючи з 2013 року. Інформаційний бюлетень EUbusiness про те, що Польща буде командувати групою, що забезпечує основні бойові війська і батальйон механізованої, Німеччина буде надавати матеріально-технічну підтримку, а Франція буде сприяти медичної допомоги. Оперативний командний центр буде базуватися в Мон-Валер'єн, розташований у передмісті Парижа





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 327 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...