Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перелік сильних і слабких сторін підприємства



Аспект внутрішнього середовища Сильні сторони Оцінка фактора за ступенем впливу на підприємство, у балах Слабкі сторони Оцінка фактора за ступенем впливу на підприємство, у балах
         
1. Організація управління     1.1Низький рівень мотивації 2 б
2. Маркетинг     1. 1Низький рівень маркетингової діяльності 2 б
3. Технологія 1.1Сучасне торгівельне обладнання 2 б    
4. Персонал 1.1Низька плинність кадрів 2 б    
5. Фінанси 1.1 Справедливий прибуток 2 б    
6. Організаційна культура та імідж 1.1 Вигідне місце розташування 1.2 Широкий асортимент харчової продукції. 1.3 Висока система контролю якості 2 б 3 б 3 б    

З наведеної таблиці видно, що сильних сторін у підприємства більше, ніж слабких. Найбільший вплив на діяльність підприємства мають такі сильні сторони, як широкий асортимент харчової продукції, висока система контролю якості товарів, висока репутація на ринку торгівельної продукції, низька плинність кадрів та вигідне місце розташування, справедливий прибуток. Серед слабких сторін – низький рівень мотивації та маркетингової діяльності.

Аналізуючи внутрішнє середовище підприємства можна сказати, що воно є досить задовільним і не має загроз для подальшої діяльності магазину.

Не менш важливим є аналіз зовнішнього середовища підприємства.

Аналіз факторів зовнішнього середовища.

Аналіз факторів прямого впливу підприємства припускає аналіз тих факторів зовнішнього середовища, із якими підприємство знаходиться в безпосередній дії.

Існує 3 характеристики зовнішнього середовища:

1) взаємопов’язанність чинників зовнішнього середовища – це рівень сили, з якою один фактор впливає на інші;

2) складність зовнішнього середовища – це число чинників, на які організація зобов’язана реагувати, а також,рівень варіативності кожного чинника;

3) невизначеність зовнішнього середовища – це функція кількості інформації, якою володіє організація по конкретному фактору, а також, ступінь її достовірності.

У стратегічному аналізі пріоритетними факторами мікросередовища є: споживачі, конкуренти та постачальники. Фактори прямого впливу на організацію зображені на рисунку 2.11.

Рис. 2.11. - Фактори прямого впливу на організацію

Мета аналізу факторів впливу підприємства полягає у виявленні можливостей і загроз для підприємства в мікросередовищі.

Аналіз споживачів

Споживач — фізична особа, яка купує, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію (послуги) для особистих потреб, безпосередньо не пов'язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов'язків найманого працівника.

Аналіз споживачів є важливим компонентом безпосереднього оточення підприємства, тому важливе значення має оцінка профілю покупців (табл. 2.12)

Таблиця 2.12





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1539 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...