Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз внутрішнього та зовнішнього середовища підприємства



Аналіз внутрішнього середовищаВнутрішнє середовище підприємства – це сукупність всіх внутрішніх перемінних підприємства, які визначають процеси його життєдіяльності [39, с. 82]. Внутрішнє середовище постійно та безпосередньо впливає на функціонування підприємства і складає систему ситуаційних факторів у середині підприємства. Існує 5 елементів внутрішнього середовища, які представлені на рисунку

2.9.

Рис. 2.9. - Елементи внутрішнього середовища організації

На рисунку 2. 9 показано, що елементи внутрішнього середовища організації взаємопов’язані між собою та взаємозалежні, що говорить про їх тісний зв'язок та важливе значення для організації.

ПП «Тиндик» здійснює торгівельну діяльність та надає торгівельні послуги по забезпеченню споживачів якісними продуктами харчування.

Контроль якості товарів, насамперед, здійснюється на вході до підприємства: перевіряється якість поставленої продукції. Для забезпечення високої якості продукції торгово-технологічне і холодильне обладнання, інші предмети матеріально-технічною оснащення підприємства виготовлені з мате­ріалів, допустимих для контакту з харчовими продуктами, відповідають вимогам санітарних правил і норм, експлуатаційній документації заводів-виготовлювачів і нормам технічного оснащення підприємства. Обслуговуючий персонал забезпечує дотримання санітарних вимог і правил особистої гігієни при зберіганні та реалізації продукції магазину.

На основі аналізу структури управління я розробила управлінську органіграму приватного підприємства «Тиндик» (рис. 2.10)

      Директор Тиндик Оксана Михайлівна
Обов’язки - контроль реалізації цілей та функцій підприємства; - організація та контроль діяльності підприємства; - отримання прибутку від торгівельної діяльності; - забезпечення якісної продукції з метою задоволення потреб споживачів; - організація роботи з постачальниками.
Охорона (2 чол.)
Іванов О. С.
Шевчук І.І
Обов’язки: - охорона приміщення підприємства та його продукції; - запобігання крадіжок та пошкодження майна підприємства.
Бухгалтер Животченко М. М.
 
Обов’язки: - складання фінансової звітності підприємства; - надання повної інформації про фінансовий стан підприємства; - участь у інвентаризаційній роботі на підприємстві.  
Торговий відділ - продавці (5 осіб)
БиркаО. В.
Сидорчук Н. І
Мілош В. С.
Тригуб Л. Є.
Обов’язки: обслуговування покупців; інформування покупців про товари; підрахунок вартості та видача товарів.

Рис. 2.10. – Управлінська органіграма приватного підприємства «Тиндик»

Управлінська структура підприємства лінійно-функціональна. Основний принцип – розмежування повноважень і відповідальності за функціями та прийняття рішень по вертикалі. Управління здійснюється за лінійною схемою.

Лінійно-функціональна оргструктура застосовується при вирішенні задач, які постійно повторюються. Вона ефективна для масового виробництва зі стабільним асортиментом продукції і незначних змінах технології виробництва.

Переваги лінійно-функціональної структури – поєднання переваг лінійних та функціональних структур.

Що стосується технології, то підприємство забезпечене матеріально-технічною базою, яка включає холодильники таких марок, як Nord(2 шт.) 2006 та 2007 року виробництва. 3 холодильника для зберігання пивних напоїв 2008 та 2009 років виробництва, 3 морозильні камери для морозива та заморожених продуктів 2008 та 2009 років виробництва, кондиціонери марки LG 2010 року, електронні ваги 2010 року виробництва, що відповідають високим зразкам. Зміна даної техніки відбувається відповідно з технічними умовами експлуатації. Можна сказати, що рівень технічного забезпечення даного підприємства задовільний.

Аналіз кадрового складу підприємства

Плинність кадрів — рух кадрів в організації, який обумовлений незадоволеністю працівників якими-небудь елементами виробничої ситуації або незадоволеністю власника (адміністрації) виробничою поведінкою працівника.

Аналізуючи кадровий склад підприємства була проведена характеристика руху кадрів (табл. 2.8) та виявлено ступінь мотивації працівників.

Таблиця 2.8





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 667 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...