Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 10. Методика оцінки адекватності харчування за меню-розкладкою



Актуальність теми

Гігієнічний контроль за харчуванням організованих колективів та індивідуума розрахунковим методом (за меню-розкладкою, анкетний) або лабораторними методами проводиться з метою профілактики аліментарних і аліментарно-залежних захворювань, а також для з’ясування причин виникнення симптомів, що пов’язані з недоліками у харчуванні та їхнього усунення шляхом раціональної корекції раціону у відповідності до фізіологічних потреб організму. Добовий раціон харчування повинен забезпечувати потреби організму людини в енергії і поживних речовинах у залежності від інтенсивності праці, статі, віку, підтримувати здоров’я, працездатність і сприяти профілактиці захворювань, прямо або опосередковано пов’язаних з харчуванням.

Навчальні цілі

Знати основні принципи раціонального харчування, показники гігієнічної оцінки якості харчового раціону і основні гігієнічні вимоги до його побудови; методи вивчення та оцінки адекватності харчування індивідуума та організованих колективів.

Вміти розрахувати хімічний склад та енергоцінність раціону за меню-розкладкою, оцінити добовий раціон харчування і адекватність харчування індивідуума й організованих колективів.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 1691 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...