Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Та тварин­ного походження, рибної продукції



Дезактивацію продукції рослинництва і тваринництва можливо проводити як безпосередньо в початкових продуктах, так і застосуванням технологічної і кулінарної обробки.

Кожний вид продукції на будь-якому етапі технологічної і кулінарної обробки являє собою багатофазну фізико-хімічну систему, яка характеризується нерівномірним розподілом РН між фазами. При цьому здебільшого можна спрямовано впливати на характер розподілу РН у цій системі, змінюючи параметри її стану або вводячи додаткові компоненти та етапи обробки.

Основна частина експериментального досвіду зниження вмісту РН в продукції присвячена питанням зміни вмісту таких РН, як йод-131, стронцій-90 та цезій-137.

На ефективність дезактивації впливають:

- густина забруднення місцевості, де була забруднена рослинна або тваринна продукція;

- глибини проникнення РН, що пов’язана із особливостями ботанічної будови овочів і фруктів (гладка або шорстка поверхня) та вологості повітря;

- тривалості контакту продукції із РН;

- особливості самого продукту (рідина або сипкий продукт).

Продукція, яка зберігається в тарі, дезактивується тільки після дезактивації власно тари, яка здатна утримувати до 80-100% радіоактивних забруднень. Тару дезактивують шляхом протирання, щітками, вологими тампонами, відсмоктуванням радіоактивного пилу пилососами, промивання струменем води (скляна тара) та іншими засобами.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...