Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Громадянин



Громадянин - особа, яка перебуває у постійних юридичних зв'язках з конкретною державою що знаходить вира­ження саме в наявності відповідного громадянства. Громадянство — необмежений правовий зв'язок особи з конкретною державою який зумовлює поширення на особу всіх конституційних прав та обов’язків.

Держава визнає і гарантує права та свободи людини, захищає її за межами держави. В свою чергу громадя­нин має дотримуватися законів держави, виконувати встановлені обов'язки. Юридично закріплена система цих прав обов’язків і законних інтересів, реалізацію і захист яких бере на себе держава становить правовий статус громадянина.

Людина може не проживати на території держави і бути її громадянином.

В Україні існує єдине громадянство - тільки громадянство України. Підстави набуття і прийняття гро­мадянства визначаються спеціальним законом, який регулює ці процеси.

Спеціальним законодавчим актом з питань грома­дянства є Закон України «Про громадянство України» від 8 жовтня 1991 р. Закон ґрунтується на тому, що право на громадянство є невід'ємним правом людини, що всі громадяни України незалежно від підстав набуття гро­мадянства України мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 699 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...