Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Молодіжна субкультура



Молодіжна субкультура - комплекс молодіжної культу­ри якій характерна опозиційність стосовно тради­ційної культури.

Термін «молодіжна субкультура» з'явився у 60 ті роки XX ст.

Поява її є свідченням того, що молодь набуває свого політичного, ідеологічного економічного статусу в сучасному світі, а отже и відповідальності.

Основними причинами її виникнення є:

* самостійні пошуки молоддю свого місця в житті, намагання самоствердитися

* прагнення молоді бути комусь потрібними корисними;

* самим знайти вірних друзів які в будь-якій ситуації допоможуть.

Визначальним чинником, що характеризує молодіж­ну субкультуру, є музика. Велику роль відіграє і мода, яка є не лише одягом а й ідеологією і стилем життя.

Є різні молодіжні угруповання: репери, хіні, панки сексуальні меншини, скїнохи, різноманітні релігійні культи тощо. Кожна група має свій власний стиль одягу, зачіски, поведінку навіть власні способи спілкування за допомогою різних знаків, звуків, жестів.

Молодіжні угруповання живуть за своїми законами. Субкультуру, яка перебуває в стані протиріччя з панівною культурою, іноді називають контркультурою. Контркультура - сукупність соціально-культурних на­станов які суперечать фундаментальним принци­пам, що панують у конкретній культурі.

Контркультура виражає свій протест проти традицій­них норм мистецтва і пропонує інше розуміння тради­ційних ідеалів, не традиційних для нашого суспільства.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 602 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...