Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Однолітки



Близько 20% населення України становлять молоді люди віком від 14 до 20 років.

Молодь є основним носієм великого потенціалу на­роду: фізичного та розумового.

Молодіжна політика держави найважливіша умова соціалізації особистості. Основною метою цієї по­літики є:

Одним із важливих чинників соціалізації молоді, формування у неї рис громадянськості навичок демокра­тичного спілкування є дитячі та молодіжні громадські організації (в Україні їх понад 100) Через ці організації держава здійснює свою молодіжну політику, надаючи їм як фінансову, так і організаційну підтримку Відповідно до Закону України "Про молодіжні та дитячі громадські організації засновниками їх можугь бути громадяни, які досягли 15-річного віку. Членами дитячих організацій можугь бути особи віком від 6 до 18 років, а молодіжних — від 14 до 28 років. Діють вони здебільшого в навчальних закладах і в позашкільних установах.

Найбільшими дитя­чими організаціями України є

Спілка піонерських організацій України (СПОУ),

Українське дитячо-юнацьке товариство "Січ",

Українська скаутська організація "Пласт",

Асоціація скаутів України (АСУ).

Форми діяльності молодіжних та юнацьких організацій різноманітні проте переважають ігрові форми відродження українських традицій, набуття природо­охоронного досвіду, вироблення навичок бороть­би з труднощами створення різноманітних клубів пов'язаних з профорієнтацією. Створюються молодіж ­ні клуби, де молодь проводить своє дозвілля ігротеки, дискотеки тощо. Вони організовують допомогу дітям інвалідам, працюють з безпритульними, проводять рекламні кампанії соціального характеру, організовують акції захисту природи, працюють волонтерами.

У таких молодіжних організаціях відбувається само­вираження молодих юдей.

Поняття "субкультура"

Субкультура (підкультура, підрозділ культури) - це культура окремої соціальної спільності (групи, класу, регіону) що чимось відрізняється від традиційної культури яка панує в суспільстві.

Це специфічна молодіжна самосвідомість, стиль мислення, світосприйняття та стиль житгя. Вона харак­теризується своїми звичаями, нормами, комплексами цінностей, манерою поведінки, «сленгом» - специфіч­ним жаргоном та його застосуванням.

Характерною рисою субкультури є заперечення, неприйняття культури яка функціонує в цей час у дано­му суспільстві, протистояння їй і видання себе за щось абсолютно нове не пов’язане з н традиціями \ нормами.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 421 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...