Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

VI. Вокально-хорова робота



Визнання до Софії Ротару прийшло відразу після показу на телебаченні 1971 року музичного фільму «Червона рута». Пісня, що дала назву телефільму, визнали кращою піснею року. Образ червоної рути став знахідкою. Квітка не давала композиторові спокою. Упродовж багатьох років рута жила в легендах нашої землі, чекаючи, щоб хтось надав їй належне місце в людській свідомості. У наш час червона рута для кожного українця асоціюється з іменем Володимира Івасюка.

Ця пісня стала символом української естрадної музики, навіть символом України.

Слухання пісні «Червона рута» В.Івасюка у виконанні С.Ротару.

Розспівування.

Розучування пісні «Червона рута» В.Івасюка (робота над літературним та музичним текстом пісні (визначення структури мелодії, руху кожної фрази), приспівуванням голосних та чіткою вимовою приголосних звуків.)

VII. Підсумок уроку.

Його незабутні пісні – це вершина розвитку естрадного жанру в Україні. Глибоке проникнення у фольклорні джерела сприяло всенародній любові до музики Володимира Івасюка. Сам композитор говорив, що для нього «український фольклор – це підручник, написаний геніальним автором».

-Яку роль відіграє пісня у житті українського народу?

-Яких видатних виконавців української пісні ви знаєте?

-Яке значення має творчість Володимира Івасюка для української пісенної культури?

Домашнє завдання

Підготуватися до узагальнення знань за матеріалами 1 семестру.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 242 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...