Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вступне слово вчителя. Українська пісня Як багато вона важить в історичному, громадянському, інтимно-побутовому житті україня протягом віків



Українська пісня… Як багато вона важить в історичному, громадянському, інтимно-побутовому житті україня протягом віків! У ній – його минуле та сучасне, його погляди, його світобачення й психологія. У ній найновіше відкривається душа українського народу.

IV. Актуалізація опорних знань.

-Які жанри української пісні ви знаєте?

-Яке місце посідають народні пісні у творчості

українських композиторів?

V.Вивчення нового матеріалу.

Українська пісня в сі часи була різножанровою, про що свідчать літописи. Так, у «Повісті минулих літ» неодноразово згадується про народні обрядові ігри, пісні й танці. У давнину наші пращури під час різних свят виконували родинні, обрядові, жниварські пісні, веснянки, колядки та щедрівки. У XVI-XVII ст. (час розквіту українського героїчного епосу) звучать історичні пісні, у яких оспівано героїзм козацтва, його сміливі походи, лицарську честь, життя і побут. Минають віки, змінюються покоління, а народна пісня залишається.

Народна пісня стала невід’ємною часткою життя кожної людини. Пісенна творчість українського народу, що складалася і збагачувалася протягом століть, є справжнім золотим фондом української музичної культури. Народна пісня – «це народна історія, жива, яскрава, сповнена барв, істини, історія, яка розкриває все життя народу», - писав М.В.Гогооль. Жанровий діапазон української пісні є дуже широким. Значне місце посідають ліричні пісні: крім особистої лірики тут можна знайти прекрасні зразки ліричних пісень соціального змісту і пісні, у яких виражається любов до рідного краю, до його чудової природи.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 188 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...