Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача №5. У класі стало доброю традицією: всі справи вирішувати і проводити колективно



У класі стало доброю традицією: всі справи вирішувати і проводити колективно. Перед проведенням справи у класі проводиться стартова бесіда, на якій спільно вирішують: що робимо, як робимо і для чого робимо. Вибираються відповідальні, розподіляються доручення, враховуючи можливості й інтереси кожного. Тому всі із захопленням беруть участь у справах класу. У цьому немає нічого дивного, бо справи не нав'язуються кимсь з гори, а кожен пропонує, що і як він хоче робити. Наприкінці тижня проводяться збори-вогники, на яких обговорюється, що доброго було зроблено колективно, планується подальша робота.

Оцініть таку організацію життя класного колективу. Визначте роль і завдання класного керівника за такої організації життєдіяльності дітей.

При організації справ колективу потрібно:

а) класному керівникові детально планувати, регламентувати, контролювати всі справи класу, діяльність кожного учня;

б) поступово передавати дітям ініціативу у виборі й організації колективної діяльності, учити їх способам організації колективних творчих справ;

в) з самого початку надати дітям цілковиту свободу в організації самоуправління в класі.

Відповідь аргументуйте.

Завдання студентам для самостійної роботи

1. Ознайомитись і проаналізувати досвід організації колективу й колективного виховання видатних вітчизняних педагогів А. С. Макаренка і В.О.Сухомлинського (див. рекомендовану літературу).

2. Під час педагогічної практики визначити рівень розвитку колективу у закріпленому за вами класі. У класного керівника дізнайтесь, яка робота проводиться для подальшого згуртування колективу.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 435 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...