Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача №3. - Так ось, Світлана Михайлівна, до вашого відома, є в педагогіці метод паралельної дії



- Так ось, Світлана Михайлівна, до вашого відома, є в педагогіці метод паралельної дії. Діємо на одного - виховуємо на його прикладі інших. Чули про таке?

- Чула, - зітхнула студентка-практикантка. - Здавали недавно педагогіку.

- Так, здавати здавали, - з докором сказав начальник літнього дитячого оздоровчого табору, - а засвоїти не засвоїли. Знову у ва­шому загоні Адаменко “проявив” себе - зелену смородину в саду обірвав. Говорили з ним?

- Говорила, обіцянку дав.

- Обіцянки він дає кожного дня. Тут тільки через колектив по­трібно діяти, випробуваний метод - паралельна дія. Доведеться само­му зайнятись.

На вечірній лінійці Адаменко чистосердечно признався, що сморо­дину обірвав у тій частині саду (сто п'ятдесят голів повернулися, щоб зафіксувати об'єкт його інтересів), що потрібна вона йому була, для стрільби із трубочки, яку він вирізав в іншій частині саду, і пообіцяв, що "більше не буде". А потім були слова осудження начальника табору і чергові запевнення Адаменка про припинення "військових дій"...

Начальник і не підозрював, що битва розпочнеться наступного дня, після сніданку. Дівчат зустріли дружні смородинові залпи хлопчиків. Увечері виявилося, що у баталіях брав участь майже весь табір. Тільки Адаменко у цій битві не був учасником; до нього у цей день приїхала мама.

Яка помилка була, допущена начальником табору? За яких умов метод паралельної дії результативний? Розробіть модель правильного застосування методу паралельної дії.

При застосуванні методу паралельної дії необхідно:

а) сформувати правильну громадську думку колективу, щоб колектив допоміг вихованцю виправити свої помилки;

б) протиставити тому, хто провинився, весь колектив;

в) впливати вихователю самостійно, а думку колективу використовувати, як доказ своїх слів.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 392 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...