Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача №4. 9 клас. У класі вісім чоловік - консультанти



9 клас. У класі вісім чоловік - консультанти. Це ті учні, які найкраще знають той чи інший предмет і допомагають своїм однокласникам на їх прохання при затрудненнях у вивченні матеріалу. Усім подобається така система допомоги, оскільки це корисно й тим, хто пояснює, і тим, хто слухає.

Але одна а кращих учениць класу (консультант) заявила, що їй шкода витрачати час на заняття з іншими, є вчителі, чому це хтось повинен займатися з невстигаючими. Клас обурений і здивований, тому що рішення про організацію консультацій винесене всім класом, і всі із задоволенням так працювали. Світлана аргументує свою позицію тим, що в 9 класі всі вчаться добровільно, кожний повинен розраховувати на свої сили, у кожного свої інтереси, своя мета, тому кожен має право свій вільний час і знання використовувати так, як хоче. Клас слухає мовчки. Потім одні починають доводити, що Світлана не права, інші погоджуються з нею.

Підготуйте свій виступ, з яким ви звернулися б до класу у подібній ситуації.

Ви вважаєте, що:

а) класний колектив не може і не повинен впливати на успішність навчання, це справа особисто кожного учня;

б) розвинутий класний колектив стимулює навчальну діяльність учнів, підвищує їх пізнавальні інтереси;

в) колективні форми навчальної діяльності знижують успішність навчання, вони менш ефективні, ніж індивідуальні форми навчання. Відповідь аргументуйте.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 301 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...