Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ущільнювати ґрунт необхідно також у виїмках. 11 страница



Для збирання опор на суходолі використовують самохідні крани на автомобільному і гусеничному ході, причіпні тракторні крани. Крани широко застосовують не тільки для монтажних робіт, але і для забивання паль.

При влаштуванні опор з поперечних рядів залізобетонних паль палі забивають і з'єднують поверху насадкою (збірної чи монолітної конструкції).

Монтаж пролітної будівлі спрощується, якщо кран може безпосередньо підходити до місця робіт (рис. 13.2, а), у противному випадку необхідно влаштовувати спеціальні естакади, на що іде багато лісоматеріалу, чи збирати міст із готового прольоту (рис. 13.2, б), для чого вимагаються могутні крани. Можна також застосовувати портальні крани, що переміщаються уздовж моста по невеликій естакаді (рис. 13.2, в).

При установці пролітних будівель на опори шляхом подовжнього насування по накаточній естакаді останню звичайно розташовують уздовж країв опор, паралельно осі моста (рис. 13.2, г), так, щоб накаточний шлях був на рівні верха опор. Блоки пролітної будівлі встановлюють на візки і переміщають за допомогою лебідки уздовж моста; потім способом поперечного насування (також лебідкою) блоки переміщають на потрібне місце. Насування виконують по рейках, покладеним по верху опор. (Потім ці рейки іноді використовують як опорні частини балок).

 
 

Мости прольотами більш як 12...15 м монтують за допомогою портальних кранів, що переміщуються по естакадах чи підмостях у прольоті, чи спеціальними інвентарними кранами, що переміщуються по металевих монтажних фермах, тимчасово встановлених на опорах прольоту, що збирається. Ферми звичайно мають довжину, рівну двом прольотам моста; установлюють їх у проліт шляхом подовжнього насування.

Після установки всіх блоків у проліт їх поєднують шляхом омонолічування. Омонолічування балкових пролітних будівель, що мають діафрагми, звичайно полягає в з'єднанні арматури поперечних діафрагм і в укладанні необхідної кількості бетону в сполученнях. Для цього споруджують місцеву опалубку, а іноді і переносні чи легкі підвісні підмостки. Пустотілі струно-бетонні балки омонолічують шляхом заповнення зазору між ними цементним розчином (з установкою у верхній частині стику дротової спіралі).

Омонолічена пролітна будівля до затвердіння бетону не повинна піддаватися впливу навантаження. Виключення складають конструкції; у якій балки з'єднують болтами чи іншим способом, без додаткового бетонування.

Поверхню омоноліченої пролітної будівлі покривають змащенням з цементного розчину, потім укладають гідроізоляцію, захисний шар і покриття.

На рис. 13.3 показана технологічна схема будівлі збірного залізобетонного моста, що включає три цикли. Перший цикл (рис. 13.3, а) передбачає планування площі і розбивку осей моста, влаштування риштування під універсальний портальний кран, забивання залізобетонних паль, зрубування голів паль після забивання, установку й омонолічування збірних залізобетонних насадок.

Під час робіт другого циклу (рис. 13.3, б) укладають краном балки пролітної будівлі, зварюють стики, заливають їх цементним розчином, установлюють тротуарні блоки і поруччя. Третій, заключний цикл (рис. 13.3, в) – це влаштування ізоляції і захисного шару. На рис. 13.3, г показаний готовий міст.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...