Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розглянемо коротко ці положення



Індивідуальність - це неповторність об’єкта, його тотожність, рівність з самим собою. В природі не має і не може бути двох тотожних один однму об’єкта. Індивідуальність об’єкта виражається в наявності у нього неповторних сукупних ознак, яких немає у другого подібного об’єкта. Такими ознаками для предмета, речі являються розміри, форма, колір, вага, структура матеріалу, рельєф поверхні і інші ознаки; для людини - особливості фігури, будова голови, обличчя і кінцівок, фізіологічні особливості організму, особливості психіки, поведінки, навиків та інше. Якщо об’єкти матеріального світу індивідуальні, тотожні самі собі, то їм відповідно властиві індивідуальні ознаки та властивості. В свою чергу всі ознаки об’єктів відображаються на інших об’єктах. Значить відображення також являється індивідуальним.

З іншої сторони, всі об’єкти матеріального світу піддаються безперервним змінам (людина старіє, взуття зношується та інше). У одних ці зміни наступають швидко, у інших повільніше, у одних зміни можуть бути, а у інших малозначними. Хоча об’єкти змінюються постійно, але протягом якогось часу зберігають найбільш стійку частину своїх ознак, які дозволяють здійснювати ідентифікацію. Властивість матеріальних об’єктів зберігати, не дивлячись на зміни, сукупність своїх ознак називається відносною стійкістю.

Слідуючим важливим посиланням криміналістичної ідентифікації являється властивість відображення об’єктів матеріального світу, тобто їх можливість відображати свої ознаки на інших об’єктах в різних формах відображення, які ми розглядали вище.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 282 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...