Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Екскурсійний туризм релігійної тематики



За маршрутами паломництва формуються потоки екскурсійного туризму релігійної тематики. Такі тури створені для надання туристам пізнавальної інформації з релігійної тематики й виконують освітньо-просвітницьку функцію. Екскурсійно-релігійні тури можуть бути розраховані на дорослу, дитячу або змішану аудиторію. Під час таких турів можуть відвідуватися один або кілька об'єктів, однак, обов'язковою умовою є відносно короткостроковий час перебування на кожному з відвідуваних об'єктів.

Зазвичай такі поїздки є менш тривалими, ніж паломництва вірян, вони розраховані на дітей і дорослих, організовуються в будь-яку пору року і не прив'язані до культових свят.

Багато туристів з культурно-пізнавальною метою їдуть в Ізраїль з його ранньохристиянськими та мусульманськими пам'ятниками. Туристи виявляють значний інтерес і до Йорданії. Ця земля згадується в Старому і Новому Заповітах, тут протікає ріка Йордан, у водах якої хрестився Христос. Традиційно велелюдними є туристські потоки в Грецію — спадкоємицю великої Візантії, колиску православ'я з її гірськими монастирями, чернечою республікою Афон, у Ватикан — центр католицької церкви, у Францію.

У країнах колишнього соціалістичного табору релігійний напрям у туризмі почав розвиватися порівняно недавно внаслідок переосмислення ролі релігії в житті суспільства. Десятиріччями держава викорінювала релігію, намагаючись замінити її комуністичною ідеологією. За таких умов святині в кращому разі розглядалися як місця, естетично привабливі для іноземних туристів. Але, на щастя, люди не втратили потреби в духовних цінностях, інтерес до пам'яток релігійної культури, життя церкви, зокрема монастирів, що стали важливими центрами духовного відродження зростає, відкриваються нові можливості для туристських обмінів. Святині в Польщі, Угорщині, Румунії, Болгарії привертають до себе увагу дедалі більшої кількості мандрівників.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 652 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...