Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні національні школи менеджменту



Узагальнює самостійне вивчення першої теми курсу опану­вання питання про основні національні школи менеджменту, кіль­кість яких теоретично збігається з кількістю націй, оскільки кож­на з них робить свій внесок у соціально-культурну складову між­народного менеджменту. Однак внесок різних націй у менедж­мент не може бути однаковим. Він залежить від ролі міжна­родних корпорацій відповідних країн походження у міжнародно­му бізнесі.

Тому розглянемо особливості провідних національних шкіл менеджменту з урахуванням відомої світової тріади фінан­сово-економічних центрів, що утворюють три кластери національ­них шкіл менеджменту.

Кластер означає групу країн переважно одного географіч­ного регіону, яким притаманні загальні форми економічних відносин і однотипна соціально-культурна складова менедж­менту міжнародних корпорацій, що мають походження з країн цього кластера.

На рис. 2 представлений склад трьох основних кластерів відповідно до таких критеріїв, як прямі іноземні інвестиції і між­народна торгівля.

Рис. 2. Основні світові кластери прямих іноземних





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 436 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...