Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методики на­вчання менеджерів у міжнародних корпораціях



Успішна діяльність менеджерів у міжнародних корпораціях потребує їх високої кваліфікації. Вона забезпечується не лише набутим досвідом, а й професійною управлінською освітою, яка надається в провідних школах бізнесу, а також постійним на­вчанням у міжнародних корпораціях.

У наш час загальновизна­ною є теза про неможливість бути кваліфікованим менеджером без належного професійного навчання. Започаткування на почат­ку 30-х років А. Слоуном («Дженерал моторз») і П. Дюпоном («Дюпон де Немур») у США системи післядипломної підготовки професійних менеджерів дало змогу якісно підвищити рівень кваліфікації фахівців менеджменту і маркетингу.

Підготовка що­річно в США близько 70 тис. магістрів ділової адміністрації та десятків тисяч в інших розвинутих країнах є вагомою причиною ефективного менеджменту провідних МК.

Не існує якоїсь однієї найкращої методики навчання, яка дала б змо­гу забезпечити найвищу ефективність управлінської діяльності. Узагальнення досвіду навчання маркетингу і менеджменту у про­відних школах бізнесу світу дає змогу виокремити такі альтер­нативні підходи до навчання маркетингу, менеджменту, фінан­сів та ін.:

1) кейс-метод Гарвардської школи бізнесу;

2) метод досліджень Чиказької школи бізнесу;

3) навчання за допомогою практикуючих менеджерів у Кейптаунському університеті (Південно-Африканська Республіка);





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 230 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...