Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розміщення і спеціалізація сільського господарства як частина комплексної проблеми розміщення виробництва



Пошук оптимального плану розміщення і спеціалізації сільськогосподарського виробництва – це пошук оптимального плану розвитку всієї галузі – сільське господарство – в цілому на різних районних рівнях: країна в цілому, (економічна зона), область (автономна республіка), район, господарство.

Проблема розміщення і спеціалізації сільського господарства являється частиною комплексної проблеми – розміщення продуктивних сил.

Правильне, науково обґрунтоване розміщення сільськогосподарського виробництва і вибір раціональної його спеціалізації на різних рівнях – умова успішного виконання і продовольчої проблеми – центральної проблеми поточного десятиліття.

Розміщення і спеціалізація сільського господарства – це складна проблема. Недоліки в її вирішенні породженні недосконалістю планування даного питання, так як інших пропонує використання сучасних методів і напрямків, одним з яких являється застосування економіко-математичних методів та обчислювальної техніки. Насправді в розв’язку даної задачі існує багатоваріантність, обумовлена наступними причинами. Продовольчими ресурсами всіх галузей сільського господарства являються земля, робота, техніка та ін. Це обумовлює взаємозв’язок галузей. Крім того для сільського господарства характерна взаємозамінність деяких видів виробленої продукції.

Оскільки проблема багатоваріантна, то постає питання – як із багатьох варіантів знайти оптимальний. Розв’язок цієї проблеми досягається шляхом прийому методів математичного оптимального програмування, а ось яких – це також проблема, якої доторкнемось пізніше.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...