Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Модель Леонтьева-фон Неймана



Модель фон Неймана допускає можливість сумісних випусків. Нейман, зокрема, розглядав просту модель з двома типами капіталу, кожний з яких використовується при виробництві обох типів. Він, розглядав кожний тип капіталу як частково що використовується після першого використовування і повністю що використовується після другого. Виробничий процес, споживаючий невикористаний капітал, випускає спільно з деяким продуктом і використаний капітал. Якщо ж споживався однократно використаний капітал, то цього не відбувалося.

Модель Леонтьева-фон Неймана аналогічна попередній моделі фон Неймана, але виключає сумісне виробництво. Кожний виробничий процес випускає один продукт, але один і той же продукт може випускатися багатьма процесами.

Можна розглядати цю модель, як спрощену модель фон Неймана, або як узагальнену модель Леонтьева. Останнє визначення – більш природно, оскільки саме можливість сумісного виробництва додає моделі фон Неймана специфічний характер моделі розширення капіталу. Але як би ми її не називали, вона перекидає міст між аналізом, що використовується в моделі фон Неймана і аналогом моделей Леонтьева, заснованому на теорії підлозі позитивних матриць. Модель Леонтьева-Неймана має єдиний коефіцієнт розширення . Випуски всіх продуктів ростуть, але так, що в системі відсутні надлишки. Всі виробничі процеси розширяються з темпом зростання.

Решта темпів зростання виробничих процесів же невигідна.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 310 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...