Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підпис головного бухгалтера



Систематичний запис ведеться безпосередньо на бухгалтерських рахунках, необхідна кількість яких повинна бути передбачена в Журнал-Головній Книзі, рис.

Книга Журнал-Головна відкривається записами сум залишків за рахунками на початок періоду. Записи в ній робляться на підставі меморіальних ордерів. Сума оборотів за дебетом всіх рахунків кожного меморіального ордера повинна дорівнювати сумі оборотів за кредитом всіх рахунків цього ордера, а також підсумку графи "Сума за ордером". Після підрахунку оборотів виводиться залишок за всіма рахунками та на підставі цих залишків складається баланс.

Найбільше поширення при ручній обробці інформації одержала журнально-ордерна форма обліку. Вона застосовується, як правило, на великих підприємствах з великим обсягом виробництва; вимагає високої кваліфікації облікового персоналу та чіткого розподілу праці в обліково-обчислювальному процесі.

Рис. Зразок заповнення Журнал-Головної Книги.

Журнально-ордерна форма заснована на використанні шахового принципу реєстрації і їхнього нагромадження за кожен звітний період у хронологічному і систематичному порядку одночасно. Цей принцип означає, що однорідні (однакові за найменуванням) документи накопичуються в накопичувальних відомостях. Різнорідні, але пов'язані документи збираються в групувальних відомостях. Аналітичний і синтетичний облік здійснюється, як правило, в єдиній системі запису. Журнально-ордерна форма обліку включає такі облікові регістри: журнали-ордери, відомості, допоміжні таблиці та Головну книгу, рис. 7.3.


Рис. Схема реєстрації даних при журнально-ордерній формі обліку.

В усіх журналах-ордерах і допоміжних до них відомостях записи проводяться за шаховим принципом, тобто кореспондуючі рахунки записуються за рядками та стовпчиками, запис суми у визначеній

клітинці Журналу-ордера визначає бухгалтерську проводку (тобто кожна клітка вказує рахунки, що дебетуються та кредитуються). Журнали-ордери побудовані за кредитовою ознакою. Схематично форма журналу-ордеру може бути зображена таким чином (табл. 7.3).

Таблиця





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 440 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...